NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Poutala tekee päätöksiä uransa jatkosta toukokuussa

18.3.2018 - 15:22:56


Pikaluistelija Mika Poutala päätti komean kautensa sunnuntaina Minskissä sijoittuen 500 metrin maailmancupin finaalikilpailuissa viidenneksi ajalla 35,03. Samalla Poutala varmisti matkan yhteispisteissä viidennen tilan.

Paikka viiden parhaan joukossa maailmancupin yhteispisteissä on suomalaiselle jo viides 500 metrillä. 1000 metrillä Poutala varmisti lauantaina kuudennen tilan, joka on miehen uran paras.

Poutalan starttiaika oli sadasosa lauantaista hitaampi (9,77), mutta kierros kulki peräti 22 sadasosaa nopeammin.

- Olen tyytyväinen päivän luisteluun, aika oli ”parikymppää” eilistä parempi ja se oli nimenomaan kierroksella. Ekat 20-30 metriä joku jäi harmittamaan, toimi vielä olympialaisissa. Siistiä, että pystyin parantamaan eilisestä ja nostamaan samalla yhden pykälän yhteispisteiden sijoitusta. Vitossija kertoo tasaisesta työstä, mutta totta kai tarkoitus oli päästä kolmen kärkeen, Poutala sanoi tiedotteessa.

- Muutama huippuonnistuminen tällä kaudella tuli. Vahva painotus oli olympialaisiin ja siellä tuli todella hyvä onnistuminen, joten olen sinänsä tyytyväinen kauteen. Ei ihan huippu, mutta aika pitkälti suunnitelmien mukainen. Nyt rauhassa lomailua ja toukokuun aikana teen päätökseni jatkosta. Rehellisesti sanoen en itsekään vielä tiedä.

Hollantilaiset ottivat lauantain tapaan kolmoisvoiton: Jan Smeekens voitti ajalla 34,83, Dai Dai Ntab oli toinen (34,94) ja lauantain voittaja Hein Otterspeer (34,97) kolmas. Norjan Håvard Lorentzen ehti kahdella sadasosalla suomalaisen edelle neljänneksi varmistaen samalla selkeän maailmancupin yhteispisteiden matkavoiton 626 pisteellä. Ronald Mulder (520) oli pisteissä kakkonen ja Otterspeer tasapistein Kanadan Alex boisvert-Lacroixn kanssa kolmas (464). Poutalan pisteet olivat kauden ajalta 500 metrillä 425.

Kaikkiaan osakilpailuvoittoon 500 metrillä pystyi tällä kaudella seitsemän eri luistelijaa ja mitaleille luisteli peräti 17 eri miestä.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!