NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kim Koivu suvereeniin voittoon Challenge Tourilla

15.4.2018 - 13:48:14


Kim Koivun uran ensimmäinen ammattilaisvoitto on tosiasia. 27-vuotias Koivu näytti Challenge Tourin kauden toisessa kilpailussa huikean tasonsa tiukassa paikassa. Koivu ei antanut muille pelaajille mitään mahdollisuuksia.

Koivu nappasi uransa ensimmäisen voiton kauden toisessa Challenge Tourin kilpailussa Kunmingissa. 350 000 dollarin kisan voitosta hän kuittaa lähes 50 000 euroa palkintorahaa. Koivu on historian kahdeksas suomalaispelaaja, joka onnistui voittamaan Challenge Tourin osakilpailun.

- Tuntuu mahtavalta. En osannut odottaa, että pelaisin näin hyvin viimeisellä kierroksella. Tavoittelin tulosta kolme tai neljä alle, mutta seitsemän alle on luonnollisesti erittäin positiivinen yllätys, Kim Koivu kertoi Challenge Tourille.

Viimeisen kierroksen lähtö löi alkutahdit uran ensimmäiselle voitolle. Koivu teki ensimmäiseen viiteen reikään kolme birdietä ja eaglen. Hän oli kierrostaan täten -5 kun kierrosta oli takana vasta viisi reikää. Lähin uhkaaja, Englannin Marcus Armitage aloitti myös kovaa: Hän oli kierrostaan -4 kuuden pelatun väylän jälkeen.

Koivun päivän ainoa bogi tuli seitsemännelle väylälle. Kun kierros kääntyi takaysille, oli Koivun johto kaksi lyöntiä. Birdie kympille oli mahtava tapa aloittaa loppusuora. Johtoasema pysyi tasaisesti kolmen lyönnin kokoisena, kunnes Koivu teki viimeisen irtioton. Birdiet väylille 15 ja 16 ratkaisivat homman lopullisesti.

Suomalaisten aloitus Challenge Tourin kauteen on ollut unelmatkin ylittävä. Kalle Samooja otti kauden avauskisassa matkaansa 30 000 euron shekin kolmossijallaan, Koivu lähti Keniasta noin 7500 euron kanssa sijoituttuaan 14:nneksi. Nyt osat kääntyivät - Koivu voitti ja Samooja jakoi sijan 16. Kaksi suomalaista löytyy Challenge Tourin rahalistan viiden parhaan joukosta kun kausi on alkanut kahdella suurkisalla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!