NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Juulia Jyläs ”Finillä” kymmenes Lanakenin gp-esteillä

15.4.2018 - 20:22:29


Esteratsastaja Juulia Jyläksen Göteborgin EM-ratsu Finishing Touch Wareslage aloitti ulkokauden erittäin lupaavissa merkeissä. Belgialainen, 12-vuotias jalostusori ylitti sunnuntaina Lanakenin kolmen tähden GP-esteet perusradalla puhtaasti saaden yhden harmillisen virhepisteen ylitetystä enimmäisajasta.

Sijoitus oli kuitenkin kovassa seurassa ja haastavalla 150 cm:n radalla kymmenes. Kilpailu hypättiin Zangerheiden kuulussa siittolassa oriin synnyinmaassa.

- Olen todella tyytyväinen miten hyvin Fini hyppäsi, voisin ottaa useammankin tällaisen hevosen. Se käytti hienosti itseään, hyppäsi varmasti ja tuntui kropasta hyvälle ja valmiille tällaisiin tehtäviin, Jyläs iloitsi tiedotteessa.

- Tämä oli ihan kunnon MM-tason karsintarata, jolla oli aivan riittävästi tekemistä. Alkuradasta neljäs este oli vesi, sen jälkeen Fini oli pari kaarretta aika vahva, ja jouduin pidättämään sitä ennen kolmoissarjaa, mistä tuli se aikavirhe. Tulos oli kuitenkin tosi okei näin kauden alussa. En olisi uskonut, että näin vahvasti pääsemme heti takaisin tämän tasoisille radoille.

Hevonen on mainiossa vireessä, Jyläs otti sen kanssa sijoituksen myös lauantain 150-tason pääluokassa ollen kymmenes. Molemmista sijoituksista sai arvokkaita maailmanlistan pisteitä.

Grand Prix´ssä perusradan hyppäsi virheittä 58 ratsukosta 9, ja niistä uusinnan selvitti puhtaasti 5. Nopeimpana voiton nappasi kotiyleisön iloksi Gudrun Patteet ratsulla Sea Coast Pebbles.

Jyläksen kauden päätähtäin on MM-kilpailussa, jotka käydään syyskuussa Tryonissa, Yhdysvalloissa. ”Fini” on potentiaalinen MM-ratsu. Jyläksen toinen ykköshevonen, perheen talli Stal van Triestin oma kasvatti tamma Courage T Z on sekin palaamassa pian kilparadoille, kunhan hammasvaivan lääkinnästä syntynyt varoaika on päättynyt.

- Finillä on tarvittavat MM-kvaalit viime vuodelta jo valmiina, tamma tarvitsee vielä yhden karsintatuloksen. Kilpailen Suomen joukkueessa Uggerhalnen Nations Cupissa Tanskassa toukokuun lopulla, mitä ennen otetaan joku muu kisa vielä, Jyläs toteaa.

Jyläs valittiin Suomen Ratsastajainliiton Vuoden ratsastajaksi 2017 urheilumenestysten ja yleisöäänestyksen perusteella. Jyläs edusti viime kaudella Suomea Göteborgin EM-kilpailuissa ”Finillä” selvittäen tiensä hienosti semifinaaliin. Jyläs oli myös upeasti neljäs Courage T Z:lla Göteborgin GP:ssä ja toinen Oslon viiden tähden GP:ssä. "Finillä".

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!