VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Hevosiaan doupanneelle valmentajalle 10 vuoden kilpailukielto

16.4.2018 - 16:21:43


Ruotsin raviurheilun ylituomioistuimen päätös julkaistiin perjantaina, ja ranskalaisen Fabrice Souloyn dopingista saama kilpailukielto venyi vuodesta kymmeneksi vuodeksi.

Kohta kaksi vuotta sitten Souloyn valmentamasta Un Mec d’Heriprestä löytyi korkeita kobolttimääriä ennen Elitloppetia otetussa pre-race -testissä ja lähdön jälkeisessä dopingnäytteessä. Kesäkuun puolivälissä samana vuonna ajetuissa Oslo Grand Prix -raveissa Un Mec d’Heripre ja kolme muuta Souloyn hevosta antoivat positiiviset dopingnäytteet. Norja tuomitsi hänet 10 vuoden kilpakieltoon ja porttikieltoon ravipaikoille viime syksynä. Ranskassa Souloy oli vuoden 2017 kiellossa kobolttikäryn takia.

Ruotsissa ST:n vastuuvaliokunta määräsi Un Mec d’Heripren dopingkärystä vuoden kilpailukiellon ja miljoona kruunua sakkoa. Päätöksestä valittivat molemmat osapuolet. Ylituomioistuimen käsittely alkoi viime lokakuussa, suullinen käsittely pidettiin maaliskuun lopulla ja päätös valmistui nyt huhtikuussa.

Ruotsin ylituomioistuimen päätös oli, että Souloylle asetetaan porttikielto ruotsalaisille raviradoille. Fabrice Souloyn lisenssi perutaan Ruotsissa kymmeneksi vuodeksi alkaen 12.9.2016. Ylituomioistuimen päätöksestä ei voi valittaa.

Lähde: Hippos.fi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

”Taikuri” palaa TPS:n nippuun

23.2.2019 16:42:35