VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaiset onnistuivat hyvin Belgiassa

22.4.2018 - 17:08:17


Suomalaiset pararatsastajat päättivät kolmipäiväisen urakkansa vapaaohjelmassa ratkottuihin finaaleihin Waregemin kolmen tähden kilpailuissa Belgiassa sunnuntaina. Ratsukoiden kansainvälinen kausi lähti liikkeelle lupaavissa merkeissä.

Katja Karjalainen tunnetaan hienoista vapaaohjelmistaan, ja hän onnistui Dr. Doolittlella hienosti ottaen tuloksen 72,60 prosenttia ja kolmannen sijan ryhmässä I. Voiton kotiutti Tanskaan Line Munk Madsen ratsulla Hönnerups Beebob (74,97).

- Katjan pisteet nousivat läpi kilpailun kiitettävästi, mutta mielestäni hän olisi voinut saada tänään jopa vähän enemmän, sillä rata oli tosi hyvä. Katja ratsasti koko ohjelman erittäin hyvin musiikin tahdissa, ja hevonen käveli hienosti, maajoukkuevalmentaja Janne Bergh kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Ryhmässä II Jaana Kivimäki sijoittui uudella kilpahevosellaan Legolas lupaavasti neljänneksi (69,63). Kärkeen nousivat Tanskan Stinna Tange Kaastrup ja Horsebo Smarties (77,77).

- Jaanalla oli käytössä Bellilenen vanha kür, joka ei täysin istunut tälle hevoselle. Ratsukko selvisi silti oikein hyvin, Jaana ratsasti hienosti ja suoritus oli hyvä. Legolas tuli Jaanalle vasta vähän aikaa sitten ja ratsukolla on vielä hyvin vähän yhteistä kokemusta. He ovat löytäneet toisensa hyvin ja tällä hevosella on vielä paljon annettavaa. Näen, että prosentit nousevat suht nopeasti, kun saadaan lisää ratoja alle, Bergh iloitsee.

Jessica Kerttusen ja Westsiden tulostaso nousi läpi kilpailun. Tänään prosentit 68,28 ja tuloksena viides sija, kun kolmas sija irtosi luvuin 68,88. Ryhmän IV parhaana palkittiin Ranskan Josc Letartre ja Swing Royal *Ene-HN, FRA-H (72.23).

- Tämä oli Jessican paras päivä. Edelliseltä vuodelta tähän on tullut iso kehitys. Hevonen on paremmin koottu ja alkaa pysyä hyvässä muodossa, mutta vielä oli paljon pieniä teknisiä virheitä. Tämänkin ratsukon prosentit tulevat nousemaan jatkossa, Bergh pohtii.

Maiden välisessä joukkuekilpailussa Suomi oli kuudes. Voiton otti Tanska ennen Belgiaa ja Ranskaa. Mukaan laskettiin joukkue- ja henkilökohtaisen ohjelman kolme parasta tulosta.

Suomalaiskolmikko kilpailee seuraavan kerran kahden viikon päästä Mannheimissa, Saksassa.

Suomen pararatsastuksen kauden päätavoitteena on saada joukkue Tryonin MM-kilpailuihin Yhdysvaltoihin syyskuussa. Mittava kahdeksan lajin World Equestrian Games järjestetään olympialaisten tavoin neljän vuoden välein.

Lähde: Tiedote
Kuva: SRL/Jon Stroud


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

17.1.2019 07:58:54