VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Perinteinen kisa odottaa ensi viikolla Tuusulassa - jo 38:s kerta putkeen

23.4.2018 - 13:40:25


Ratsastuksen Tähtikisakesä käynnistyy Tuusulan Derbyssä 4.–6. toukokuuta Ratsastuskeskus Ainon tiloissa Järvenpäässä. Kilpailussa hypätään esteratsastuksen LähiTapiola Grand Prix -sarjan ensimmäinen osakilpailu, minkä jälkeen sarja jatkuu Lahdessa, Ypäjällä, Savonlinnassa ja Salossa.

Tuusulan Ratsastajien järjestämällä kilpailulla on hienot perinteet. Ensi kerran Tuusulan Derby järjestettiin 1940–50-luvuilla. Yhtäjaksoisesti se on jatkunut vuodesta 1981, mistä lähtien ratamestari Teppo Hakala on myös ollut mukana järjestelyissä.

- Kilpailu järjestetään nyt 38. kerran perättäin, olen ollut ratamestarina niistä melkein kaikissa. Itselläni tulee 40 vuotta ratamestarina täyteen, aloitin Niinisalossa 1978, Hakala kertoo Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Sarjakauden huipennuksessa GP-finaalissa elokuussa Helsingissä Laakson ratsastusstadionilla ratkotaan sarjojen voittajat sekä hypätään suosittu Volkswagen Amarok Leading Rider -kilpailu, jonka pääpottina on lähes 50.000 euron arvoinen Volkswagen Amarok auto.

- Ajelin Amarokilla viime kisojen aikana, ja se on varmasti houkuttava palkinto. Kauden alun kilpailussamme näkee kiinnostavasti tilannetason Suomessa olevista ratsukoista, ja vuosi sitten lähtömäärä oli valtava. Odotamme hyviä suorituksia, siinä vaiheessa ulkokausi on ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Kisat pyörivät meillä tiiviissä aikataulussa, joten katsottavaa riittää ja puhvetti palvelee paikalla yleisöä, Hakala sanoo kannustaen katsojia paikan päälle. Kilpailuun on vapaa pääsy.

LähiTapiola GP-sarjaa on uudistettu sääntöjen puolesta tälle vuodelle niin, että mukana on lauantaina 140-tason karsintaluokka, josta pitää saada hyväksytty tulos ennen pääsyä sunnuntain GP-luokkaan.

- Tarkoitus on valmistella tällä tavoin ratsastajia kansainvälisiin kilpailuihin ja pidempiin tapahtumiin, että mukana on useampi kuin yksi startti. Meillä karsintaluokkana toimii Tuusulan Derby lauantaina, Hakala kertoo.

Kesäkauden pääkilpailu on 8.–10.6. Ypäjällä järjestettävä 45. Finnderby, jossa mitellään SM-mitaleista kenttäratsastuksessa sekä hypätään uudistetun Finnderby-kilpailun ohella mm. LähiTapiola GP-sarjan osakilpailu. Kouluratsastuksessa ohjelmassa on Finnderby Dressage Tour, LähiTapiola Small Tour ja suomenhevosderby. Hevosopisto isännöi myös kenttäratsastuksen PM-kilpailut ja Nuorten hevosten Festivaalit elokuussa.

- Erityisen kiinnostavaa on nähdä uusittu, Finnderby-rata kilpailukäytössä. Sen on suunnitellut kansainvälisen tason ratamestari Aki Ylänne ja siihen voi tutustua nyt tapahtuman sivuilla. Vanhasta radasta on tehty nykyaikaisempi sovellus esimerkiksi kiintoesteitä poistamalla. Tavoitteena on luoda uusi standardirata, mutta tänä ensimmäisenä vuonna edetään poistettujen kiintoesteiden tilalle istutetun nurmen ehdoilla, Hevosurheilun valtakunnallisen valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd kertoo.

Esteratsastuksen SM-kilpailut hypätään PowerParkissa Alahärmässä heinä–elokuun vaihteessa. Kouluratsastuksen Suomen mestaruuksia isännöi puolestaan Ratsastuskeskus Aino Järvenpäässä elokuun lopulla.

Kansainvälisesti kauden tärkein tapahtuma on kahdeksan lajin MM-kilpailut Tryonissa, Yhdysvalloissa 10.–23. syyskuuta. Syksyn merkittävin tapahtuma kotimaassa on Helsinki International Horse Show lokakuussa Helsingin Jäähallissa.

Lähde: Suomen Ratsastajainliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

17.1.2019 07:58:54