VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomi kohtaa Bulgarian Kultaisen liigan välierässä

13.6.2018 - 18:13:23


Suomen naisten lentopallopallomaajoukkue pelaa torstaina Bulgariaa vastaan paikasta Euroopan Kultaisen liigan loppuotteluun. Budapestissa järjestettävän neljän joukkueen lopputurnauksen toisessa välierässä kohtaavat Unkari ja Tshekki.

Alkulohkossa Suomi pystyi voittamaan vähintään kertaalleen kaikki kolme Euroopan rankingissa korkeammalla olevaa vastustajaansa, joten hienoinen haastajan asema on sopinut tänä kesänä joukkueelle mainiosti.

- Asetelmat ovat todella mielenkiintoiset. Bulgaria on kova hyökkäysjoukkue, mihin yritämme löytää aseita. Oma syöttö on pysyttävä riittävän vaikeana. Lisäksi ne pallot, joihin saamme torjuntakosketuksia, on pelattava hyvin, päävalmentaja Tapio Kangasniemi pohtii Lentopalloliiton tiedotteessa.

- Sivullisten veikkauksissa Bulgaria on varmaan suosikki, mutta onneksi lentopallopelin voitto ei tule ikinä tuurilla. Paristasadasta pallosta pitää yleensä voittaa vähän yli puolet - niistä mekin lähdemme taistelemaan, Kangasniemi sanoo.

Kaisa Alanko on pyörittänyt mallikkaasti Suomen joukkueen passipeliä ja odottaa alkulohkon hyville esityksille jatkoa. Suomen hyvä menestys ei ole tullut Alangolle yllätyksenä.

- Olemme pystyneet parantamaan otteitamme koko ajan. Passipeliä on helpottanut se, että ympärillä on paljon pelaajia, jotka pystyvät tekemään pisteitä, Alanko tuumailee.

Bulgarian ykköstykkeinä alkulohkossa häärivät yleispelaaja Gergana Dimitrova sekä keskipelaaja Hristina Ruseva, joka napsi kuuteen otteluun huimat 33 torjuntapistettä.

- Molemmat joukkueet ovat lohkovoittajia, joten emme missään nimessä lähde nöyristelemään, vaikka he ovat rankingissa meitä korkeammalla, Alanko lupaa.

Viikko sitten alkulohkon päätöspelissä nilkkansa loukannut hakkuri Piia Korhonen ei pelaa Unkarissa. Nivelsidevamma vaatii arviolta parin kuukauden kuntoutusjakson. Korhosen tilalla Final Fourissa on mukana keskipelaaja Yasmine Madsen.

- Meillä on olemassa Piian tilalle muutamia eri vaihtoehtoja, Kangasniemi kuittaa hakkurin puuttumisen.

- Olen tyytyväinen, jos pelaamme Bulgariaa vastaan hyvin. Silloin taistelemme varmasti myös voitosta.

Välierien voittajat pelaavat perjantaina Kultaisen liigan voitosta, häviäjät pronssista. Unkarin lopputurnauksen kaksi parasta maata jatkaa pelejään 20.–24. kesäkuuta Perussa järjestettävässä kuuden joukkueen FIVB:n Challenger Cupissa, jonka voittaja pelaa vielä koti-vierasottelut paikasta ensi kaudeksi Nations liigaan sen heikointa ”haastajamaata” vastaan.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!