NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomi kahdeksan joukkoon EM-golfissa – ”Huippupäivä kaikilla mittareilla”

11.7.2018 - 23:52:34


Golfin amatöörien EM-joukkuekisoissa Suomen naiset kirivät upeasti kuudensiksi ja mitalijahtiin tuloksella -10. Joukkueen runkopelaajaksi nousi eiliseen tapaan Kiira Riihijärvi, jonka kierrokset 66-68/-10 oikeuttivat henkilökohtaisissa tuloksissa jaetuksi kolmanneksi.

Hyvää tulitukea antoivat tänään myös Karina Kukkonen ja Daniela Barrett 69 lyönnin tuloksillaan. Ranska pelasi lyöntipelikarsinnassa omille kymmenluvuilleen tuloksella -29.

”Huippupäivä kaikilla mittareilla! Jokainen pelaaja hoiti ruutunsa. Aamusta heti hyvä lähtö porteista ja tekeminen oli rentoa”, Pasi Purhonen tiivistää.

”Joukkuehenki on loistavaa, aamun pelaajat menivät iltapäiväksi caddie-hommiin ja se auttoi positiivisesti tiukoissa paikoissa.”

Huomenna alkavat reikäpelit, ja Suomen naisia puolivälierässä vastaan asettuu kova naapurimaa Ruotsi.

”Jokaisesta pisteestä tulee kovat pelit, mutta tässä joukkueessa on sisua ja taistelutahtoa”, Purhonen päättää.

Suomen miehet saivat jännittää sijoitustaan loppumetreille asti, napaten lipun mitaliotteluihin vain lyönnin erolla Irlantiin yhteistuloksella -2. Matias Honkala oli tänään joukkueen ainoa parin alittaja kierroksella 71. Santeri Lehesmaan 73-72, tärkeät birdiet loppuun auttoivat puristamaan tarvittavan eron.

”Tänään ei ollut paras päivä, mutta luonnollisesti tyytyväisiä että riitti ykkösflightiin”, Mikael Mustonen kommentoi.

Naisten tapaan Suomen miehiä vastaan asettuu puolivälierässä Ruotsi. Lyöntipelikarsinnan voittanut naapurimaa lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta reikäpeleissä voi tunnetusti käydä mitä tahansa.

”Joukkue on huomenna valmis hyvään matsiin, ja meillä täydet mahdollisuudet voittoon. Täytyy pelata jatkossakin fiksua, hyvää peliä.”

Junioreiden hyvä alkupäivä hyytyi

Ensikertalaisia täynnä olevat juniorimaajoukkueet hyytyivät mitalipelien ulkopuolelle. Poikien joukkue sai loistoalun, kun Saku Tuusa löi heti aamusta tauluun 68 lyöntiä. Seuraavaksi paras tulos oli Sakke Siltalan 73, mutta kolme yli 80 kierrosta romahduttivat poikien joukkueen viimeiselle sijalle 16 yhteistuloksella +29. Lyöntipelikarsinnan voiton vei ylivoimaisesti Espanja tuloksella -16.

Kakkosflightin reikäpeleissä huomenna vastaan asettuu Italia.

”Italia on kova joukkue. Annetana kaikkemme ja ollaan muutamilla väylillä alkuviikkoa aggressiivisempia avauslyönneissä”, kertoo valmentaja Juha Skyttä.

Tyttöjen joukkue olisi tarvinnut loistopäivän noustakseen ykkösflightiin. Pientä parannusta kokonaistulokseen tulikin, mutta ei lähellekään tarpeeksi. Yhteistuloksella +54 tytöt päätyivät sijalle 14. Joukkueen parhaaksi nousi Erika Danielsson tuloksilla 75-74, mutta huippukierrokset jäivät uupumaan kaikilta. Lyöntipelikarsinnan voitto meni Italiaan, joka oli ainoa parin alittanut joukkue.

Kakkosflightin reikäpeleissä vastaan tulee Ranska.

”Ranska on hyvä vastus meille. Reikäpeleissä kaikki on mahdollista. Huomisesta tulee hauska päivä,” päävalmentaja Fredrik Jendelid kommentoi.

”Kaikkiaan Suomen joukkueet pärjäsivät hieman paremmin kuin tilastot ennustivat. Upeaa että naiset ja miehet pääsivät ykkösflightiin, nyt on latu auki vaikka loppuun asti.”

Lähde: Golfliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!