NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomi hävisi istumalentopallon MM-kisojen avausottelunsa Ukrainaa vastaan

15.7.2018 - 23:08:01


Suomi kohtasi naisten istumalentopallon MM-kisojen avausottelussaan maailmanrankingin 4:sen Ukrainan.

Ensimmäinen erä alkoi Suomella hyvin mutta Ukraina sai alun kankeuden jälkeen syöttönsä kuntoon, hajottaen Suomen vastaanoton. Loppuerä mentiinkin Ukrainan johdossa Suomen hakiessa vielä omaa peliään ja näin ensimmäinen erä Ukrainalle pistein 25-15.

Ottelun toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden tehdessä vuorotellen pisteitä. Ensimmäiselle tekniselle aikalisälle mentiin Suomen 8-6 johdossa mutta tämän jälkeen Ukraina paransi peliään ja Suomi sortui virheisiin. Suomi taisteli itsensä takaisin peliin Hanna-Maria Sariluodon hyvällä syöttövuorolla ja loppuerästä muodostuikin tiukka jännitys näytelmä, jonka Ukraina vei jatkopisteillä 27-25.

Suomi jatkoi kolmannessa erässä hyviä otteitaan, rikkoen tehokkailla syöttövuoroillaan Ukrainan vastaanottoa. Ukraina osoitti kuitenkin vahvuutensa ja näin erän loppu oli tiukkaa taistelua ja puolustusta molemmin puolin. Suomen kovasta taistelusta huolimatta Ukraina vei ottelun kolmannen erän pistein 25-22 ja näin koko ottelun 3-0 (25-15, 27-25, 25-22).

- Vähän hitaasti startattiin. Alku oli hankala eikä päästy ekassa erässä oikein peliin mukaan mutta sitten mitä pidemmälle peli meni, niin peli parani huomattavasti. Kaksi erää pelattiin ihan tasaväkistä lentistä Ukrainan kanssa, sillä sekä toinen että kolmas erä olisi voinut kääntyä kumminpäin vaan. Melko paljon tuomarit vihelsivät tänään istiksen teknisiä virheitä pois, toteaa Jari Lankinen, naisten istumalentopallomaajoukkueen päävalmentaja.

- Pelissä oli paljon ailahtelevuutta, että välillä kulki todella hyvin ja välillä todella heikosti. Syötön vastaanotto perinteisesti tökki mutta välillä saatiin myös hyviä syöttöputkia. Ukraina oli kyllä ihan voitettavissa oleva joukkue mutta tällä kertaa näin, kommentoi Hanna-Maria Sariluoto.

Suomen naisten istumalentopallomaajoukkueen ottelut jatkuvat heti huomenna Egyptiä vastaan, joka hävisi avausottelunsa selkeästi Brasilialle 3-0 (25-8, 25-14, 25-7).

Valitettavasti Suomen joukkueen kokoonpanosta Marja Valkeavuoren VS2 -vammaluokitus peruttiin, mikä hänen osaltaan tarkoittaa pelien päättymistä. Luokittelutilanteessa urheilijan lihasten ja nivelten liikkuvuutta testataan ja tämän lisäksi urheilijaa tarkkaillaan pelitilanteissa. Valkeavuoren kohdalla pelikentällä liikkuminen ja pelaaminen oli liian vahvaa eikä se näin vastannut lauantain luokittelutestien tuloksia.

- Tottakai tää Marjan (Valkeavuori) tilanne vaikuttaa aika paljon huomiseen peliin, koska hän ei enää vammaluokitusta saa. Se on tietenkin meille iso menetys mutta se vaan täytyy kääntää voitoksi ja nyt meidän on haluttava pelata joukkueena. Tilanteesta huolimatta hyvillä fiiliksillä huomiseen Egypti peliin, kertoo Jari Lankinen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!