NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentopallopoikien EM-urakka päättyi tappioon Saksalle

19.7.2018 - 22:18:05


Suomen alle 20-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkueen urakka Hollannissa ja Belgiassa pelattavissa EM-kisoissa päättyi alkulohkoon.

Selviytyäkseen sijoista 5-8 pelattaviin jatkopeleihin Suomi olisi tarvinnut päätöskamppailustaan 3-0- tai 3-1-voiton, mutta Saksa oli Edessä Suomea parempi erin 3-2 (20-25, 25-23, 25-23, 25-19, 15-12).

- Tänään taisteltiin ja kaaduttiin saappaat jalassa. Voitettiin saksaa vastaan torjuntapeli, mikä on meille kova suoritus. Oma hyökkäys ei kuitenkaan aivan riittänyt otteluvoittoon saakka. Vastustaja pelasi meitä virheettömämmin, päävalmentaja Janne Heikkinen summasi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomen paras pistemies torstain pelissä oli Niko Suihkonen (20/+15), joka urakoi onnistuneesti myös aloitusten vastaanotossa. Myös Severi Savonsalmi (12/+11) teki keskellä vakuuttavaa jälkeä.

Vastustajan ykkönen oli hakkuri Linus Weber (24/+16). Saksan U20-maajoukkuetta valmentaa rovaniemeläisen Santasportin Suomen mestariksi kaudella 2007-08 luotsannut hollantilainen Johan Verstappen.

Suomen saldoksi EM-kisoista muodostui yksi voitto ja neljä tappiota. Lopullinen sijoitus (9-12) selviää alkulohkon viimeisten otteluiden jälkeen.

- Kokonaisuudessaan pelattiin kolme ottelua omalla hyvällä tasolla. Pojat kantoivat leveällä rintamalla vastuuta pelaamisesta. Eri peleihin lähdettiin eri kuusikoilla ja vaihdosta löytyi tarvittaessa apuja kentälle, siinä mielessä hieno suoritus koko joukkueelta, Heikkinen kiitteli.

Suomen alkulohkosta mitalipeleihin paikkansa on varmistanut Tshekki. Toisesta paikasta taistelevat Hollanti ja Valko-Venäjä. Kakkoslohkoa johtaa puhtaalla pelillä Belgia, toinen mitalipelijoukkue on Italia tai Venäjä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!