NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen lentopallomiehet löivät Tanskan

18.8.2018 - 22:38:28


Suomen miesten lentopallomaajoukkueen loppukesän tosipelit saivat toivotun alun. Suomi haki Tanskan Ikastista kolme pistettä ja karsintalohkon kärkipaikan kaatamalla juutit 1–3 (20–25, 25–17, 21–25, 17–25).

Seitsemännen peräkkäisen EM-lopputurnauspaikan tavoittelun aloittanut Suomi selviytyi hyvin sitkeän altavastaajan Tanskan testistä lauantaina. Miehet pitivät Ikastin isännät toista erää ja laitahyökkääjä Rasmus Breuning Nielseniä lukuun ottamatta hyvin aisoissa.

1–3-avausvoiton takeena olivat tasaisen varma hyökkäyspeli, jossa passari Mikko Esko käytti koko orkesteriaan, sekä kolmanteen erään merkittävästi parantunut torjunta- ja puolustuspelaaminen.

Urpo Sivula pelasi perusvahvan ottelun hakkurina ja teki tehot 16/+11. Syöttäjänä Sivulan tavoin kunnostautunut yleispelaaja Sakari Mäkinen kokosi 15/+10 pistettä. Loukkaantumisten takia kuusikkoon noussut keskitorjuja Henrik Porkka käytti myös tilaisuutensa ja pelasi nousujohteisen, vahvan ottelun (tehot 11/+9).

Sivula oli tyytyväinen peliinsä erittäin tutun VaLePa-konkaripassarin vierellä.

– Pallo kuoli hyvin tänään. Pelasimme pirun tasaisesti. Syötössä annoimme löysää, mutta yhtenäinen pelaaminen oli hyvää tänään. Pelasimme toista erää lukuun ottamatta hyvin loppuun asti ja hallitsimme koko ajan. Se toinen erä oli vain tilastotappio, Sivula kehui heti joukkuetta ympärillään.

– Olimme Viro-peleihin verrattuna kuin eri joukkue kentällä. Totta kai kaikki syttyvät viralliseen otteluun, kun tulee panosta. Kaikilla on totta kai vielä kunnossa hakemista, mutta peli peliltä menemme eteenpäin.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli tyytyväinen näkemäänsä hyökkäämiseen.

– Meille tuli pieni lepsuuntuminen toisessa erässä. Saimme oppitunnin, että joka pallossa pitää olla timanttinen keskittyminen. Tanska paransi siinä myös vastaanottoaan. Sitten me skarppasimme loistavasti ja pelasimme hienon pelin. Aloimme myös puolustaa pelin edetessä, mikä on tärkeä moottori pelille. Pallojen kaivamisesta kentästä saa myös lisää henkeä, Sammelvuo pohti.

– Tämä oli tärkeä vierasvoitto. Tanska on aina tällainen vastustaja. Lähdemme parantamaan kohti keskiviikkoa etenkin torjunta-puolustuspelin tiivistämistä. Meillä on paljon palloja torjunnassa käsissä. Helppoja puolustuspalloja pitää jäädä vähemmän kenttään.

Suomi pelasi ottelun lähes kokonaan kuusikolla Mikko Esko (passari), Urpo Sivula (hakkuri), Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen (yleispelaajat), Sauli Sinkkonen ja Henrik Porkka (keskitorjujat) sekä Lauri Kerminen (libero). Antti Ronkainen, Eemi Tervaportti ja Samuli Kaislasalo kävivät kentällä.

Suomi karkasi ensimmäisessä erässä puolivälin jälkeen neljän pisteen johtoon 12–16 ensin Sivulan, sitten Krastinsin syöttäessä. Erän lopulla peliä viivyttivät tuomareiden ja joukkueiden erimielisyydet, ja Suomen hyväksi ensin tuomittua ratkaisupistettä 19–25 tarkasteltiin toimitsijapöydän kanssa tovi, kunnes Sivula tuomittiin vääräksi syöttäjäksi. Seuraava pallo toi kuitenkin nopean ratkaisun.

Toiseen erään Tanska sai vahvan alun. Kovilla syötöillä ja Suomen virheillä Tanska eteni jo 16–8-johtoon, jota Suomi ei pystynyt kääntämään edes Ronkaisen tultua Krastinsin paikalle yleispelaajaksi. Kotijoukkueen hyökkäysteho oli erässä peräti 75 %.

Erätauko käänsi jälleen momentumin. Suomi hallitsi kolmannen erän alkua, mutta Tanska kiipesi pitkälti huippuvireisen Breuningin johdolla tasoihin 12–12:een. Suomi hankki välittömästi tämän jälkeen neljän pisteen johdon, jota se pystyi puolustamaan erän loppuun saakka.

Neljännessä erässä Suomen torjunta-puolustus otti viimeisenkin askeleen, joka Ikastissa oli otettavissa. Vierasjoukkue karkasi 7–15:een tukahdutettuaan Tanskan hyökkäystehot ja Sakari Mäkisen syötön pantua isännät muutenkin ahtaalle. Loppu oli täysin Suomen, ja Porkka nautiskeli keskitorjujana latomalla erään kuusi pistettä.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!