NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Sauli Pietikäinen polki soolovoittoon Siuntion ajoissa

19.8.2018 - 20:47:08


Kirkkonummella sunnuntaina ajettu 155,4 kilometrin Siuntion ajot sujui alusta alkaen TWD-Länkenin hallinnassa. Vahvinta roolia esitti hyvässä kunnossa oleva Sauli Pietikäinen. Hyvä päivä päättyi noin 16 kilometrin soolovoittoon.

Kilpailu ajettiin niin, että ensin ajettiin 43,8 kilometrin siirtymä 18,6 kilometrin kierrokselle. Kierros ajettiin kuudesti. Nousumetrejä reilun 155 kilometrin kilpailuun kertyi 1600.

Kilpailun ratkaisujen tekeminen alkoi jo siirtymällä, jossa pääjoukosta irtosi kärkeen kahdeksan ajajan ryhmä. Siinä olivat mukana TWD-Länkenistä Pietikäinen ja Aleksi Hänninen sekä kilpailun ennakkosuosikit Trond Larsen isäntäseura IK-32:sta ja nuori Antti-Jussi Juntunen Cyclo Visionista. Ryhmä teki hyvin töitä ja pian oli selvää, että kilpailun voittaja löytyy irtiottajien joukosta.

Kun kilpailua oli ajettu 100 kilometriä, Pietikäinen aloitti ryhmän pienentämisen. Hän iski irti ja mukaan pääsi vain Juntunen. Juntusen takapyörän otti tarkasti Hänninen. Näin kärkeen muodostui kolmikko, jossa TWD-Länkenillä oli ylivoima.

Kolmikko teki eroa takaa-ajajiinsa ja voittajaehdokkaiden määrä supistui kolmeen. Kun maaliin oli 16 kilometriä, Pietikäinen päätti ratkaista pelin itselleen. Hän iski karkuun Juntuselta, jota Hänninen varjosti tarkasti. Pietikäisellä ei ollut mitään ongelmia ja hän ylitti maalilinjan voittajana. Juntunen kiri toiseksi ennen Hännistä. Eroa voittajaan tuli yli kaksi minuuttia.

- Tilanne oli tänään hyvin hallinnassa ja kisa eteni suunnitellusti. Kolme vaihetta meni niin kuin piti: ensin porukkaa pienemmäksi jo kisan alkupuolella. Ja sitten irtiottoryhmä pienemmäksi ja lopuksi itse irti. Pidimme huolen, että kisaa ei päästetä minkäänlaisen ryhmän loppukiriin, kertoi tyytyväinen voittaja Pietikäinen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!