NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kaksi suomalaista kilpaili ratsastuksen MM-kisoissa keskiviikkona

20.9.2018 - 06:32:23


Katja Karjalainen osallistui keskiviikkona pararatsastajien henkilökohtaiseen MM-kilpailuun. Juulia Jyläs ratsasti esteratsastuksen MM-kilpailun ensimmäisen luokan.

Karjalainen lähti radalle luokkansa ensimmäisenä ratsastajana Dr. Doolittlen eli Toopen kanssa. Hän teki ehjän ohjelman, josta tuli 72,000 prosentin tulos. Lähtöpaikasta oli varmasti haittaa, sillä tuomarit olivat hyvin erimielisiä Katjan ratsastuksesta. Alin tulos oli 69,107 ja ylin 75,000 prosenttia.

- Olen tyytyväinen hevoseeni ja suoritukseen, Katja kertoi radan jälkeen.

- Ratsastus tuntui hyvältä. Vapaan käynnin jälkeen meillä oli pienoinen tahtirikko, taisin puristaa hevosta hieman liikaa ja se on hyvin herkkä.

- Yhteistyömme sujui hyvin. Ensimmäisenä lähteminen on tullut minulle hyvin tutuksi ja siitä ei ainakaan ole hyötyä tuloksen suhteen.

Katja kertoo, että Toope oli innoissaan päästessään vihdoin radalle.

- Tallissa sillä oli heti pilkettä silmäkulmassa, kun sitä alettiin laittaa valmiiksi kisaa varten. Se suorastaan syöksyi kuolaimiin ja oli heti lähdössä töihin.

Pararatsastajien joukkuekilpailu käydään torstain ja perjantain aikana. Suomea edustavat Katjan lisäksi Pia-Pauliina Reitti ryhmässä III ja Jaana Kivimäki ryhmässä II. Vapaaohjelmat ratsastetaan lauantaina. Katjan lisäksi myös Jaana Kivimäki pääsi mukaan vapaaohjelmaan.

Juulia Jyläs aloitti sujuvasti

Jyläs ja ori Finishing Touch Wareslage aloittivat esteratsastuksen MM-kisaurakkansa keskiviikkona. Kyseessä oli aikaratsastus, jossa oli 14 estettä ja 16 hyppyä, sillä radalla oli peräti kolme kaksoissarjaa.

Jyläs ja ”Fini” tekivät hyvää työtä, vain esteen 11 a-osalla tuli yksi pudotus. Hän on nyt sijalla 75 henkilökohtaisessa kilpailussa. Kilpailun voitti Sveitsin Steve Guerdat – Bianca, mutta erot ratsukoiden välillä ovat vielä todella pieniä.

- Fini oli todella menossa tänään. Muuten kaikki meni täsmälleen suunnitelman mukaan, mutta vesiesteen jälkeen se tuli aika vahvaksi kohti seuraavaa estettä. Kun käänsin kaarteen muurille, jouduin ottamaan vähän takaisin ja ratsastamaan seuraavassa välissä hiukan enemmän eteen kuin olin ajatellut. Siitä se pudotus esteellä 11 tuli.

- Rata oli tosi haastava, monessa paikassa joutui miettimään kahden eri askelmäärän välillä. Onneksi lähdin vasta numerolla 52, ja ehdin nähdä useita ratsukoita radalla ennen kuin lähdin verryttelemään.

- Ensimmäinen päivä on haastava tämän hevosen kanssa, kun se haluaa mennä niin hurjasti. Kun se on siinä mielentilassa, se leikittelee tehtävät eikä oikein keskity kunnolla. Silloin on aika vaikea ratsastaa tehokkaasti aikaa.

- Tässä on vielä päiviä jäljellä ja nytkin lämpötila on noin 30 astetta, joten ehkä Fini rauhoittuu.

Esteratsastus jatkuu torstaina ja perjantaina joukkuekilpailulla. Lauantaina tehdään hevostarkastus, jonka jälkeen 25 parasta ratsukkoa starttaa henkilökohtaisen finaalin ensimmäiselle kierrokselle. Näistä 12 parasta ratsastaa vielä toisen kierroksen, minkä jälkeen jaetaan mitalit.

Lähde: Suomen Ratsastajainliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marc Marquez juhli MotoGP:ssä

16.6.2019 17:09:48

 

 

Fernando Alonso voitti Le Mansin

16.6.2019 17:04:30