NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Hollanti-peliin isolla taisteluasenteella" - lentismiehet aikovat toipua nopeasti Italia-selkäsaunasta

22.9.2018 - 06:45:09


Italia otti lentopallon miesten MM-kisoissa jo kuudennen voittonsa kuudennessa pelissään lyömällä Suomen suoraan kolmessa erässä. Milanossa pelatun ottelun loppulukemat olivat 3-0 (25-20, 25-18, 25-16).

Suomi aloitti pelin hienosti taistellen ja piinasi kotijoukkue Italiaa tosissaan. Italian tähdet kuitenkin osoittivat pelitaitonsa ja käänsivät ensimmäisen erän edukseen. Saapasmaa vei kaksi seuraavaa jo selkeästi.

- Hienosti aloitettiin peli, mutta sitten meidän hyökkäys vähän tukehtui. Syöttövastaanottopeli kääntyi myös kaverille ottelun alun jälkeen, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo mietiskeli.

- Italia on kova joukkue, mutta ei sen kummempi kuin muutkaan maailman kärkijoukkueet.

- Huomenna on Hollanti-peli ja siihen lähdetään isolla taisteluasenteella ja itseluottamuksella.

Suomen passari ja kapteeni Eemi Tervaportti ei yllättynyt Italian pelistä.

- Ivan Zaitsev ja Osmany Juantorena ovat aikamoisen kovia kavereita, kun saavat pallon kouraan. Me oltiin alussa hyviä, mutta sitten alkoi Italian hyökkäyspeli toimia, Tervaportti sanoi.

- Tästä me saadaan vaan uutta energiaa, kun oli halli täynnä ja hyvä tunnelma pelissä.

Italialaisfanien hurja kannustus oli kyllä hienoa seurattavaa ja he antoivat kivasti tunnustusta myös Suomen joukkueelle.

Suomi aloitti pelin seitsikolla Eemi Tervaportti, Urpo Sivula, Elviss Krastins, Niko Suihkonen, Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen ja Lauri Kerminen. Antti Ronkainen hyppäsi toisessa erässä Krastinsin tilalle. Mikko Esko tuli passariksi toisen erän puolivälissä ja Markus Kaurto Siirilän tilalle.

Kolmanteen erään hakkuriksi vaihdettiin Samuli Kaislasalo. Tervaportti jatkoi passarina.

Suomi taisteli avauserässä vapautuneesti, mutta Italian tähdet väänsivät väkisin viiden pisteen voiton. Suomi johti erän alussa useaan otteeseen parilla pisteellä ja tilanne oli tasan lukemissa 14-14. Suomi oli hyvin mukana vielä tilanteessa 22-20, mutta Italia vei kolme viimeistä pistettä. Sivula teki hakkurin tontilla hyvää jälkeä, kuusi pistettä.

Italia otti isännän otteet toisessa erässä ja vei sen seitsemällä pisteellä. Italia repäisi heti alussa 6-2-johdon ja parhaimmillaan Suomi nousi kolmen pisteen päähän. Sivula teki tähänkin erään kuusi pistettä.

Kolmannessa erässä Italia vielä vähän tiukensi tahtia ja vei sen yhdeksän pisteen erolla 25-16. Zaitsev ja Juantorena tekivät ottelussa lopulta molemmat 14 pistettä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mats Hummels palaa Dortmundiin

19.6.2019 16:06:53