NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Tuntui vähän löysältä" - Suomen ratsastajat joutuivat pettymään MM-kisoissa

22.9.2018 - 07:21:39


Katja Karjalainen ja Dr. Doolittle tekivät osuutensa Suomen parajoukkueen ankkurina perjantai-iltana ratsastuksen MM-kisoissa Tryonissa, Yhdysvalloissa. Katja sai tuloksen 70,821, mikä ei aivan vastannut hänen odotuksiaan. Rata oli tasainen ja virheetön, mutta jotakin jäi puuttumaan.

- Hevosen olisi pitänyt olla energisempi radalla, nyt se tuntui vähän löysältä. Helle vaikuttaa hevosiin ja minun olisi pitänyt pyytää sitä vähän napakammin eteenpäin juuri ennen radalle menoa, Katja pohti ratsastuksensa jälkeen.

Suomi sijoittui parakouluratsastuksen joukkuekilpailussa 10:nneksi. Kirkkaimman mitalin nappasi Hollanti.

Huomiseen vapaaohjelmaan Katja lähtee yrittämään parhaansa.

- Valmistautuminen sujuu rutiinilla. Osaan ohjelmani hyvin ja musiikin niin tarkkaan, että jos olen hiukankin edellä tai jäljessä siitä, voin korjata tilanteen heti.

Myös Jaana Kivimäki pääsi mukaan huomiseen vapaaohjelmaan. Hän kilpailee hevosella Legolas.

Esteratsastuksen joukkueiden maailmanmestaruudesta jouduttiin käymään uusinta. USA ja Ruotsi päätyivät kolmen päivän kilpailun jälkeen tasatulokseen 20,59, joten kulta- ja hopeamitaleiden kohtalo ratkaistiin jännittävässä uusinnassa.

Ensimmäisenä radalle lähti Ruotsin Henrik Eckermann – Toveks Mary Lou, joka teki nopean nollatuloksen. USA:n Devin Ryan ja Eddie Blue teki myös virheettömän radan 1,8 sekuntia hitaammalla ajalla.

Ruotsin Malin Baryard -Johnson ja H&M Indiana pudottivat viimeisen esteen, kun kaarre sille meni pitkäksi. USA:n Adrienne Sternlich otti myös yhden pudotuksen Christallinella.

Tilanne oli virhepisteiden suhteen tasan, kun kolmannet ratsastajat lähtivät radalle. Ruotsin Fredrik Jönsson teki nollaradan Cold Playlla ja USA:n Laura Kraut teki Zeremoniella nopean nollaradan nostaen USA:n johtoon ennen joukkueiden viimeisiä ratsastajia.

Ruotsin Peder Fredricson ja H&M Christian K ottivat kovia riskejä ja hyppäsivät viimeisen esteen täysvinosta. Tuloksena oli nollarata. USA:n ankkuri McLain Ward joutui yrittämään kaikkensa tuodakseen maalleen kultaa. Hän oli lopulta Clinta-hevosellaan uusinnan nopein ja varmisti voiton USA:n joukkueelle.

Pronssi ratkesi jo ennen uusintaa Saksalle, kahden päivän jälkeen johdossa ollut Sveitsi jäi neljänneksi.

Esteratsastuksen henkilökohtainen finaali ratkeaa sunnuntaina. Lähde: Suomen Ratsastajainliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Lahdella kauden vaikein ottelu

18.6.2019 22:34:55