NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen tavoite selviytyä 24 parhaan joukkoon telinevoimistelun MM-kisoissa

10.10.2018 - 20:19:57


Telinevoimistelun MM-kilpailut käydään Qatarin Dohassa 25.10.-3.11. Suomesta kilpailuihin lähtee kaksi viiden hengen joukkuetta sekä molempien joukkueiden varavoimistelijat.

Suomea miehissä edustavat Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit), Franz Card (Espoon Telinetaiturit), Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki), Heikki Saarenketo (Jyväskylän Voimistelijat), Juho Kanerva (Turun Urheiluliitto) ja Patrick Palmroth (Tampereen Sisu).

Naisten joukkueen lopullinen kokoonpano vahvistetaan ensi viikolla. Joukkueeseen ehdolla ovat Enni Kettunen (Suomen Taitovoimisteluklubi), Helmi Murto (Turun Urheiluliitto), Isabella Ahlblad (Suomen Taitovoimisteluklubi), Maija Leinonen (Suomen Taitovoimisteluklubi), Rosanna Ojala (Tampereen Sisu), Sani Mäkelä (Suomen Taitovoimisteluklubi) ja Siiri Saukkonen (Voimisteluseura Kieppi).

Suomen joukkueen päätavoite kilpailuissa on tehdä mahdollisimman hyvä tulos ja sijoittua 24 parhaan joukkoon. Tämä sijoitus oikeuttaa täyden joukkueen lähettämiseen ensi vuoden Stuttgartin MM-kilpailuihin, joissa jaetaan yksilöpaikkoja Tokion olympialaisiin.

Mikäli Suomen joukkue ei sijoitu 24 parhaan joukkoon tämän vuoden Dohan kilpailuissa, ensi vuoden MM-kilpailuihin voidaan lähettää vain kolme voimistelijaa tavoittelemaan olympiapaikkaa.

Henkilökohtaisesti suurimmat menestysodotukset ovat miehissä Oskar Kirmeksellä ja Heikki Saarenkedolla. Onnistuessaan molemmilla on hyvä mahdollisuus yltää finaaleihin. Jo viidensissä MM-kilpailuissaan voimisteleva Kirmes tavoittelee finaalipaikkaa 6-ottelussa ja bravuuritelineellään permannolla. Finaalimahdollisuudesta kertoo elokuun EM-kilpailujen tulos, jossa Kirmes jäi permantofinaalista alle 0,1 pistettä jääden toiselle varasijalle finaaliin.

Heikki Saarenketo menestyi viime vuonna hienosti maailmancupin ja Challenge Cupin osakilpailuissa. Tänä vuonna Saarenketo on saavuttanut useamman finaalinpaikan, joista viimeisin oli syyskuun lopussa Pariisissa, jossa Heikki hyppäsi finaalin neljänneksi.

- Valmistautuminen on mennyt hyvin. Pariisin kilpailuissa meni jo todella hyvin ja kunto paranee entisestään. Kroppa toimii ja alkaa olla herkässä kunnossa. Permantosarjaan on tullut hieman lisää vaikeutta ja sarja muuttui niin sanotusti fiksummaksi.

Kilpailujen virallinen ennakkotiedotustilaisuus järjestetään 16.10.2018 Helsingin Liikuntamyllyssä klo 10-12. Paikalla olevalla medialla on mahdollisuus tulla seuraamaan tiedotustilaisuuden lisäksi vapaita harjoituksia.

Suomen joukkueet matkustavat Qatariin 19. ja 21. lokakuuta.

Lähde: Suomen Voimisteluliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FC Lahdella kauden vaikein ottelu

18.6.2019 22:34:55