NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Käsipallolukio muuttaa Lohjalta Helsinkiin

11.10.2018 - 11:37:01


Käsipallolukio ottaa uuden harppauksen kohti entistäkin tavoitteellisempaa tulevaisuutta muuttamalla Lohjan Kisakallion Urheiluopistosta Helsinkiin. Uusi Käsipallo Akatemia starttaa Helsingissä syksyllä 2019.

Muutoksen myötä käsipallolukiosta tulee uusi Käsipallo Akatemia. Opiskelukokonaisuuteen kuuluvat Mäkelänrinteen urheilulukio, Brändö Gymnasium sekä Yrkesinstitutet Prakticum.

Suomen Käsipalloliitto aloitti syksyllä 2016 käsipallolukion yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston, Lohjan Yhteislyseon lukion ja Virkby Gymnasiumin kanssa.

- Kahden lukukauden kokemuksella voimme sanoa, että olemme päässeet hyvään vauhtiin. Toiminta on kehittynyt ja nuoret ovat ottaneet isoja askeleita niin hallilla kuin koulunpenkillä. Motivaatio on ollut kova ja harjoittelu tuottanut tulosta, Suomen Käsipalloliiton valmennuspäällikkö Ken Sirenius summaa tiedotteessa.

On aika mennä eteenpäin

Muutto Helsinkiin ja uuden Käsipallo Akatemian muodostaminen ovat Sireniuksen mukaan suuria ja tulevaisuutta ajatellen merkittäviä päätöksiä. Tärkein tavoite on kehittää käsipalloilevien nuorten mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä urheilijoina entisestään.

- Vaikka Lohja sijaitsee maantieteellisesti keskellä suomalaista käsipalloelämää, Helsinki tuo käsipalloelämään uusia ulottuvuuksia tarjoten hyvät puitteet harjoittelulle. Muutto vie meidät huippu-urheilun keskittymään, Sirenius sanoo.

Lohjan Kisakalliossa lukiolaiset asuivat maanantaista perjantaihin, mutta Käsipallo Akatemiassa käsipalloilijat käyvät treenaamassa ja opiskelemassa, jolloin nuorten tuttu kotiympäristö ja sosiaalinen elämä säilyvät ennallaan. Sirenius uskoo, että Käsipallo Akatemia vetää puoleensa entistä enemmän pelaajia. Myös valmennusresurssit tuplaantuvat.

- Uutta on sekin, että nyt saamme mukaan ensimmäistä kertaa ammattikoululaiset, joten lukio-opinnot eivät ole se ratkaiseva tekijä. Tavoitteenamme on saada syksyyn 2019 omat valmennusryhmät sekä tytöille että pojille, Sirenius sanoo.

Hakuaika Käsipallo Akatemiaan alkaa jo lokakuussa 2018. Yhteishaku kouluihin käynnistyy tuttuun tapaan helmikuussa 2019. Akatemiaan voivat hakea niin suomenkieliset kuin ruotsinkieliset käsipalloilijat.

Lämmin kiitos Kisakallioon

Ken Sirenius odottaa muuttoa ja käsipalloelämän uutta vaihetta erittäin myönteisin mielin ja innoissaan. Valmennuspäällikkö haluaa myös lähettää lämpimät kiitokset Kisakallion Urheiluopistolle.

- Ilman Kisakalliota ja heidän ammattitaitoaan emme olisi tässä. Olemme oppineet kahdessa lukukaudessa paljon ja päässeet hyvään vauhtiin, Sirenius korostaa.

- Tavoitteenamme on viedä suomalaista käsipalloa kohti Euroopan kärkeä. Vielä on paljon tehtävää, mutta olemme oikealla tiellä. Käsipallo Akatemia on komea ponnahduslauta kohti aikuisten käsipalloa ja kansainvälistä uraa.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näitä lisää, Kevin Lankinen!

Uutinen sisältää videon
26.5.2019 13:37:21