NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaiset tavoittelemaan olympiapaikkaa Qatarin MM-kisoihin

16.10.2018 - 14:01:31


Telinevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut käydään Qatarin Dohassa 25.10.–3.11.2018. Kilpailu käynnistää myös jahdin Tokion vuoden 2020 olympiapaikoista.

Suomen joukkueiden ensisijaisena tavoitteena on sijoittua Dohassa 24 parhaan joukkoon, mikä takaisi koko joukkueelle mahdollisuuden jatkaa olympiapaikkojen tavoittelua Stuttgartin MM-kilpailuissa 2019.

Kirmes ja Saarenketo finaalipaikan kannassa

Henkilökohtaisesti suurimmat menestysodotukset kohdistuvat Oskar Kirmekseen ja Heikki Saarenketoon, joilla molemmilla on onnistuessaan hyvä mahdollisuus yltää lajiensa finaaleihin. Jo viidensissä MM-kilpailuissaan voimisteleva Kirmes tavoittelee finaalipaikkaa sekä 6-ottelussa että bravuuritelineellään permannolla. Finaalimahdollisuudesta kertoo elokuun EM-kilpailujen tulos, jossa Kirmes jäi permantofinaalin toiselle varasijalle, alle 0,1 pisteen päähän finaalista.

Heikki Saarenketo menestyi viime vuonna hienosti maailmancupin ja Challenge Cupin osakilpailuissa. Tänä vuonna Saarenketo on saavuttanut useamman finaalinpaikan – viimeisimmän niistä syyskuun lopussa Pariisissa, missä hän hyppäsi finaalin neljänneksi.

Kirmeksen (Espoon Telinetaiturit) ja Saarenkedon (Jyväskylän Voimistelijat) lisäksi miesten joukkueessa kilpailevat Franz Card (Espoon Telinetaiturit), Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki), Juho Kanerva (Turun Urheiluliitto) sekä Patrick Palmroth (Tampereen Sisu).

Loukkaantumiset piinanneet naisten joukkuetta

Naisten joukkueen kokoonpano on Enni Kettunen (Suomen Taitovoimisteluklubi), Isabella Ahlblad (Suomen Taitovoimisteluklubi), Maija Leinonen (Suomen Taitovoimisteluklubi), Rosanna Ojala (Tampereen Sisu), Sani Mäkelä (Suomen Taitovoimisteluklubi) ja Siiri Saukkonen (Voimisteluseura Kieppi).

– Loukkaantumiset ovat kiusanneet naisten joukkuetta. Joukkue on nuori, ja mukana on myös ensimmäistä kertaa MM-kilpailuihin lähtijöitä. Yltäminen 24 parhaan joukkoon on kuitenkin realistinen tavoite, vaikkakin kovan työn takana ja vaatii koko joukkueelta venymistä, luonnehtii naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen.

– Luvassa on taatusti jännittävä kilpailu, sillä taistelu sijoituksista on kovaa ja erot mitataan parhaimmillaan pisteiden kymmenyksissä.

Tähtäimessä Tokio 2020

Mikäli Suomen miesten tai naisten joukkue yltää Dohassa 24 parhaan joukkoon, kyseinen joukkue voi kilpailla täysimittaisena myös Stuttgartin vuoden 2019 MM-kilpailuissa, joissa jaetaan yksilöpaikkoja Tokion olympialaisiin. Jos taas sijoitus jää 24 parhaan ulkopuolelle, vain kolme voimistelijaa joukkueesta voi jatkaa taistoa olympiapaikasta Stuttgartissa.

– Rion olympialaisten 6-ottelussa kilpaillut Oskar Kirmes voimisteli itsensä olympialaisiin ensimmäisenä suomalaisena telinevoimistelijana 44 vuoteen. Dohan MM-kilpailut käynnistävät jännitysnäytelmän tämän olympiadin osalta, miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Kasper Holopainen summaa.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kärpät luottaa tuttuun kaavaan

23.4.2019 13:19:50