NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentopallon 1-sarjat täydessä vauhdissa

16.10.2018 - 14:35:38


Lentopallon 1-sarjoja on pelattu reilun kuukauden verran. Joukkueilla on takanaan varsin eri määrä otteluita, mutta sarjataulukoiden kärkisijoilla on jo nyt tuttuja nimiä.

Naisten 1-sarjan kärkikaksikon muodostavat salolainen LP Viestin Akatemia ja viime keväänä niukasti liigapaikasta jäänyt kuopiolainen Puijo Wolley. Kolmantena väijyy Ettan sarjapaikan perinyt tappioton Oulun Kisko, joka on pelannut kolme ottelua Viestiä ja PuWoa vähemmän.

- Uudistuneen joukkueen kausi on lähtenyt käyntiin mainiosti. Loppukesän ja alkusyksyn aikana harjoituksissa tehty työ on saatu hienosti näkymään kentällä. Nuoret pelaajat ovat tulleet rohkeasti mukaan, ja kehitystä on nähtävissä pelin jokaisella osa-alueella. Työ on kuitenkin vielä kesken ja uskon, että pienillä tarkennuksilla saamme pelistä jatkossa vieläkin tehokkaampaa, Kiskon päävalmentaja Sami Tervonen sanoo.

Myös Kuortaneen valmennuskeskus on aloittanut kautensa pirteästi, tilillään sillä on kahdesta ottelusta kaksi voittoa. Sarjataulukossa pistetili on auki kaikilla joukkueilla, eikä pistemenetyksiltä ole välttynyt vielä kukaan.

Miesten 1-sarja on puolestaan käynnistynyt Karelian Hurmoksen tahtiin. Keväällä liigaportteja kolkutellut joensuulaisjoukkue on voittanut kaikki seitsemän peliään, kolme niistä tosin vasta viiden erän väännön jälkeen. Hurmoksen huiman syysvireen sai tuntea nahoissaan Suomen Cupissa myös Savo Volley.

- Me teemme koko ajan kovasti töitä. Jokainen peli on meille tietynlainen testi, miten olemme onnistuneet. On asioita, jotka sujuvat hyvin, mutta myös paljon parannettavaa. Lentopallo on asia, joka elää koko ajan, joten tulevaa on vaikea ennustaa. Siksi se on myös niin mielenkiintoista, Hurmoksen latvialainen päävalmentaja Aigars Birzulis pohtii.

Yhden tappion joukkueita miesten 1-sarjassa ovat tällä hetkellä Maaningan Mahti, Rantaperkiön Isku ja Karhulan Veikot. Kaikki 13 joukkuetta ovat päässeet tuulettamaan voittoa vähintään kerran.

Lentopallon 1-sarja on hyvä kasvualusta Mestaruusliigaan tähyäville nuorille. Nuorten tulena sarjassa on tukku kokeneita liigapelaajia. Naisten liigaseuroista viidellä on farmisopimus jonkin 1-sarjalaisen kanssa, miesten puolella peräti kuudella. Farmisopimuksia on solmittu myös sarjaporrasta alempana olevien seurojen kanssa.

- Uusi sarjasysteemi tuo omat haasteensa taloudellisesti. Kovasti on jouduttu painamaan duunia sen eteen. Tällä hetkellä on pysytty tavoitteessa, että meillä pelaajat eivät itse maksa pelaamisesta mitään ja saavat keskittyä urheilullisiin asioihin, Kiskon keskipelaaja Miia Määttä kertoo.

Kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta etenee kevään pudotuspeleihin. Kauden päätteeksi 1-sarjan finalistit pelaavat kahdesta liigapaikasta yhdessä Mestaruusliigassa yhdeksänneksi sijoittuneen joukkueen kanssa.

Suomen Cupissa 1-sarjan naisjoukkueista paikoista puolivälieriin taistelevat vielä Karelian Hurmos, Joen Juju ja Rantaperkiön Isku. Miehissä Hurmoksen seuraksi kahdeksan parhaan joukkoon mielivät VaLePan 1-sarjajoukkue, JyväsLentis, Isku ja Lempäälän Kisa.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, tiistain tulokset

20.3.2019 07:00:12