NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Salibandymiehet taipuivat Ruotsille Uppsalassa

21.10.2018 - 20:37:45


Suomen miesten salibandymaajoukkueen EFT-turnaus Uppsalassa päättyi selvään tappioon, kun Ruotsi oli 2500-päisen kotiyleisönsä riemuksi parempi lukemin 5-1. Seuraava koitos on puolentoista kuukauden päässä Prahassa häämöttävä MM-turnaus.

Ruotsi teki avauserän ainoan maalin, ja toisessa se ehti kasvattaa eron kahteen ennen kuin Ville Lastikka ohjasi maalin edestä kavennuksen Eemeli Salinin syötöstä. Loppua kohden muuttui tarkkana alkanut peli sekavammaksi, ja Ruotsi käytti tekopaikkansa paremmin Suomen hukatessa omansa peitettyihin tai ohilaukauksiin. Lopullinen ratkaisu nähtiin ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella, kun ensin Niklas Ramirez karkasi suoraan jäähyaitiosta maalintekoon ja vielä Johan Samuelsson työnsi avopaikasta loppunumerot Eero Kososen verkkoon.

- Puristus ei ihan riittänyt, kaveri oli tuon verran parempi ja joitain paikkoja saatiin muttei riittävästi, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky mietti Salibandyliiton tiedotteessa.

- Tämä oli niin eri peli kuin kaksi edellistä. Alussa reagointinopeus ei riittänyt löytämään puolustuksessa omia miehiä tarpeeksi nopeasti, ja kun laiturit olivat vähän passiivisia, tuli alakerran jätkille vaikeuksia lukea tilanteita ja vastustaja pääsi pyörittämään. Se kyllä parani pelin edetessä, Nykky näki.

- Samoin näkyi, että oli muutama loukkaantuminen, joita paikkaamaan ei tuotu kotimaasta miehiä, ja se tuotti kokeneillekin karjuille jonkin verran näppäilyhäiriöitä. Kaikkiaan hyödyllinen viikonloppu, nähtiin, kuinka paljon on töitä vielä ennen kisoja tehtävänä ja päästiin taas lähemmäs lopullisen kisajoukkueen nimeämistä. Suomen ykkösviisikon kokoonpanosta puuttuivat pienten loukkaantumisten takia puolustaja Krister Savonen ja laitahyökkääjä Sami Johansson.

Oikeutta ottelussa jakoivat sveitsiläiset Sandra Zurbuchen ja Corina Wehinger, jotka joulukuussa nähdään ensimmäisinä naiserotuomareina miesten MM-turnauksessa. He tuomitsivat myös Suomen eilisen ottelun Tshekkiä vastaan.

- Ihan hyvin suoriutuivat, vaikka pelaajia linja näytti vähän oudoksuttavan ja ehkä vähän oli vielä turhan kova paikka heille, Petteri Nykky muotoili kaksikon suorituksen.

Lähde: Salibandyliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kärpät luottaa tuttuun kaavaan

23.4.2019 13:19:50