NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Hämeenlinnaan siirtynyt maajoukkuepelaaja paljasti syyt paluulle

12.2.2019 - 18:20:00


Urheileminen ammattilaisena ulkomailla ei tee välttämättä autuaaksi. Sen lentopalloilija Salla Karhu sai kokea omakohtaisesti.

Kun takana olivat kevään 2018 Suomen mestaruus sekä kesän menestys Euroopan kultaisessa liigassa ja EM-karsinnoissa, Karhu otti seuraavan askeleen. Hän siirtyi syksyllä Ranskan liigaan, Quimperin joukkueeseen.

Tammikuussa Karhu palasi yllättäen Suomeen ja Hämeenlinnan Lentopallokerhoon. Nyt hän kertoo, miksi.

– En saanut itsestäni parasta irti, enkä ollut enää oma itsevarma itseni kentällä. Oma pelitapani muuttui paljonkin, Karhu sanoo alan erikoisjulkaisulle (www.lentopallo.info).

– Olen aina pitänyt itseäni enemmän nopeana kuin vahvana pelaajana. Vahvaa pelaajaa tässä joukkueessa olisi kaivattu. Emme löytäneet valmentajan kanssa kultaista keskitietä hänen pelitapoihinsa ja niihin, jotka olin kokenut itselleni toimiviksi. Olen hyvin tyytyväinen päätökseeni lähteä.

Vaikka kokemus oli urheilullisesti takaisku, Karhu näkee positiivisetkin puolet.

– Ranskan-reissu oli opettavainen. Paljon hyviä hetkiä ja ystävällisiä ihmisiä. Ulkomaat ovat vielä ajatuksissa. Uskon, että ulkomailla eläminen sekä erilaisiin kulttuureihin ja toimintamalleihin tutustuminen auttavat elämässä tulevaisuudessa.

Salla Karhu, 24, kuuluu Suomen naisten lentopallomaajoukkueen luottopelaajiin.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!