NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

SPV isoon voittoon Tampereella - mestari Classicin yli kahden vuoden putki katkesi

21.2.2019 - 21:19:37


Salibandyliigassa nähtiin tänä iltana jotain harvinaista: kestomestari Classic jäi ilman pisteitä ensi kertaa yli kahteen vuoteen, kun SPV haki voiton Tampere Areenalta maalein 9-8. Asialla oli edellisenkin kerran eli 12.2.2017 SPV, joka silloin löi Classicin kotonaan. Tällä kaudella Classic oli kokenut yhden jatkoaikatappion, josta se kuitenkin sai mukaansa yhden pisteen.

Classic ja SPV kävivät vuorotahtiin edellä aina kolmanteen erään saakka, johon Peliveljet lähti 7–6-johdossa. Classic ajautui ahdinkoon, kun Tuomas Mustonen pommitti erän puolivälissä kaukaa eron kahteen ja yhdeksän minuuttia ennen loppua Konsta Haukkala kiepautti vanhanaikaisella tilanteeksi jo 6-9. Classicin yritys riskillä ilman maalivahtia tuotti vielä Aaro Helinin ja Sami Johanssoninkavennukset, mutta viimeiset 78 sekuntia maailmanmestarivahti Eero Kosonen piti 980 katsojan harmiksi vieraiden verkon puhtaana.

Illan pisteihmeet löytyivät Classicin kakkosviisikosta, jossa Sami Johansson kirjautti 2+2 ja Oskari Heikkilä 3+0. SPV:n kolmosessa Tommi Hakala ja Joni-Arttu Sieppi kokosivat kumpikin tehot 2+1. Classic taisteli kärkiottelun osittain rampana, kun sen kymmenestä maailmanmestarista Janne Lamminen sekä Joonas Pylsy puuttuivat kokoonpanosta kokonaan ja Krister Savonen, Nico Saloja Eemeli Salin pelasivat illan ottelusta vain osan.

Keskiviikon toinen liigaottelu pelattiin Hämeenlinnassa, jossa Happee kukisti isäntä Steelersin selvästi 10-2. Steelers teki avausosumansa vasta toisen erän lopulla Happeen ehätettyä viiden maalin johtoon, ja päätösjakson vieraat veivät selvästi 5-1. Peter Kotilainen laukoi Happeen maaleista kaksi ja syötti kolme. Kahden maalin miehiä olivat myös Juuso Heikkinen, Vili Liponen ja Jami Manninen.

SPV nousi illan voitollaan ohi TPS:n sarjakakkoseksi, kun kärkijoukkueilla on runkosarjaa pelaamatta kaksi kierrosta. Classic on jo varmistanut runkosarjan voiton.

Perjantaina Salibandyliigassa pelataan paikallisottelu EräViikingit–Westend Indians.

Lähde: Salibandyliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Super-Kiviranta! Leijonat johtoon

19.5.2019 21:34:26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MM-surkimuksen maaliero nyt 6-34

19.5.2019 19:00:13