NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tuomas Sammelvuo: ”Pelaamme tietysti vain ykkössijoituksista”

13.3.2019 - 19:34:04


Lentopallon kansainvälisen huippuliigan, Volleyball Nations Leaguen (VNL), lopputurnaus 2019 pelataan Chicagossa, Yhdysvalloissa.

Kesäisen maajoukkueturnauksen kuusi parasta pelaavat Illinois’n yliopiston hallissa 10.–14. heinäkuuta. Halli vetää noin 10 000 katsojaa.

VNL:n mestaruutta puolustaa Venäjä. Venäjä lähtee uusimaan mestaruutta tuoreen päävalmentajansa Tuomas Sammelvuon johdolla.

– Pelaamme tietysti vain ykkössijoituksista. Venäjä on yksi maailman parhaista maajoukkueista. Päävalmentajana toimiminen on todella suuri vastuu. Joka päivä saan elää unelmaani, Sammelvuo kommentoi.

Kansainvälisen lentopalloliiton puheenjohtaja Ary S. Graca on luonnollisesti mielissään kisan huipentumisesta Yhdysvaltoihin.

– Chicago on ihanteellinen paikka VNL:n lopputurnaukselle. Kaupungissa on paljon urheilua, ja lentopalloturnauksesta tulee taas yksi kohokohta. VNL pyrkii tuomaan faneille viihdettä ja hyviä kokemuksia, kertoo Graca.

VNL pelataan nyt toisen kerran. Kesäturnausten huipputasona se seuraa Maailmanliigan perintöä. Sekä miehissä että naisissa on mukana 16 maata. Ottelut alkavat toukokuun lopulla.

Suomen miehet ja naiset pelaavat kesäturnausten kakkostasolla, Euroopan kultaisessa liigassa. Sen organisoi Euroopan lentopalloliitto CEV. Kultaisesta liigasta voi nousta huippuliigaan.

Lähteet: FIVB, Ria Novosti, www.lentopallo.info


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!