NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Hurmos ja Isku kahden joukkueen voimin 1-sarjan välieriin

18.3.2019 - 12:08:18


Lentopallon 1-sarjojen puolivälierät pelattiin viikonloppuna. Kaksiosaisissa ottelupareissa tarvittiin lisäerä vain kerran, kun Kyky-Betset paineli välieriin 3-1 (lisäerä 25-17) -kotivoitolla Lempäälän Kisasta.

Kyyjärvellä sunnuntai-illan jännitysnäytelmää seurasi neljäsosa koko kunnan väestöstä, 334 katsojaa. Kyky-Betsetin vastustaja välierissä on runkosarjan voittaja Rantaperkiön Isku, joka kaatoi molemmissa otteluissa Napapiirin Palloketut selvästi 3-0.

- Puolivälierät olivat meiltä tasapainoista tekemistä. Pelattiin tiiviisti joukkueena, kuten on pelattu etenkin koko kevätkausi. Meillä on selkeä yhteinen päämäärä ja tavoite, joihin tähdätään. Nyt lähdetään sitten kokeneen Kyky-Betsetin kanssa taistelemaan jatkopaikasta. Toivotaan, että nähdään tasokasta ja viihdyttävää lentopalloa, Iskun päävalmentaja Oskar Muurinen sanoo.

Miesten toinen välieräpari on Karelian Hurmos - TUTO Volley. Joensuulaisjoukkue oli omassa puolivälieräsarjaan Maaningan Mahtia vahvempi, turkulaisten käsittelyssä puolestaan kaatui Karhulan Veikot.

Naisten välieräpaikoista kova vääntö

Naisten puolivälierien tasaisuutta kuvaa hyvin se, että yksikään ottelun ei päättynyt suoraan kolmessa erässä. Peräti viidessä ottelussa kahdeksasta pelattiin täydet viisi erää. Välieräparit muodostuivat lopulta seuraaviksi: LP Viesti Akatemia - Karelian Hurmos ja Puijo Wolley - Rantaperkiön Isku, joista Hurmos ja Isku nousivat neljän parhaan joukkoon runkosarjan sijoilta 6 ja 7.

Puijo Wolley kolkutteli Mestaruusliigan portteja jo vuosi sitten, mutta hävisi tuolloin karsinnat WoVo Rovaniemelle otteluvoitoin 1-3. Tiukka puolivälieräsarja JyväsLentistä vastaan valmisti kuopiolaisjoukkuetta mukavasti kauden tärkeimpiin peleihin.

- Puolivälierät olivat kovempaa vääntöä, mitä pisteet ehkä näyttävät. Pelin taso oli hyvää ja taistelu kovaa. Konkarit nousivat omalle tasolleen, kun tarvittiin. Nuoret puolestaan kestivät pudotuspelien paineet hyvin. Yhdysvaltalainen Raeann Greisen on ollut hyvä vahvistus meille. Kauden parhaat pelit tähän väliin ja pitkä voittoputki näyttävät, että suunta on oikea. Parannettavaa on vielä, joten nälkää riittää loppukauteen, Puijo Wolleyn päävalmentaja Elina Salomäki summaa.

Lentopallon 1-sarjojen välierät 22.-24.3.2019
Miehet
Rantaperkiön Isku - Kyky-Betset
Karelian Hurmos - TUTO Volley

Naiset
LP Viesti Akatemia - Karelian Hurmos
Puijo Wolley - Rantaperkiön Isku

Kaksiosaisten välierien voittajat etenevät Mestaruusliigan karsintoihin Vantaa Ducksin (miehet) ja WoVo Rovaniemi (naiset) seuraksi. Voittojen ollessa tasan, pelataan välittömästi toisen ottelun jälkeen 25 pisteen lisäerä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!