NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomi eteni jatkoon Fed Cupissa – "Yleisö oli todella inspiroiva tänään"

19.4.2019 - 19:01:44


Suomi, Cinia Fed Cup Team Finland, voitti Liettuan erittäin jännittävien vaiheiden jälkeen alkulohkon viimeisessä ja lohkovoiton ratkaiseessa ottelussa voitoin 2-1. Anastasia Kulikova voitti kaksinpelinsä ja pari Emma Laine/Kulikova sinetöivät Suomen voiton. Nousukarsinnassa asettuu vastaan Kypros lauantaina klo 12:00.

Päivä aloitettiin kakkospelaajien ottelulla, jossa olivat vastakkain Mia Eklund ja Iveta Daujotaite. 17-vuotias liettualainen avasi erittäin vahvasti ja lähes virheettömästi Eklundin (WTA-711) vielä hakiessa lyöntejään. Avauserä kirjattiin Daujotaitelle 6-2. Toisessa erässä Eklund paransi otteitaan huomattavasti ja siirtyi saman tien murrolla johtoon. Liettualainen tuli kuitenkin tasoihin ja pakotti lopulta erän tiebreikkiin selvittäen kolme eräpalloa 5-6 -tilanteessa. Suomella oli myös tiebreikissä kaksi eräpalloa, mutta kypsästi pelannut Daujotaite selvitti nekin ja otti lopulta otteluvoiton 6-2, 7-6.

– Henkilökohtaisesti päivä oli minulle pettymys, mutta Fed Cupissa on kyse joukkueesta. Totta kai olisin halunnut voittaa, mutta tänään ei ollut päiväni, kertoi Eklund.

Ykköspelaajien ottelussa oli Anastasia Kulikova (WTA-539) selkä seinää vasten Liettuan Joana Eidukonytea (WTA-776) vastaan – voitto oli otettava, jotta ratkaisu siirtyisi nelinpeliin. Kulikova olikin heti alusta alkaen erittäin päättäväisellä ja tehokkaalla pelipäällä. Läpilyönti toisensa jälkeen sinetöi Kulikova ensimmäisen erän itselleen luvuin 6-2. Toisen erän alku oli todella tasainen, kunnes 3-3 tilanteessa otti suomalainen murron. Murron turvin Kulikova syötti lopulta otteluvoiton Suomelle erin 6-2, 6-4.

– Yleisö oli todella inspiroiva tänään – suuri kiitos! Kiitos myös perheelleni ja joukkueelle tuesta, kommentoi iloinen Kulikova.

Nelinpelissä Emma Laine ja Kulikova lähtivät hakemaan nousukarsintapaikkaa duoa Eidukonyte/Daujotaite vastaan. Ensimmäisessä erässä nähtiin murtoja puolin ja toisin. Liettualaiset pääsivät syöttämään erästä 6-5 -tilanteessa, mutta ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta tiebreikissä. Siinä suomalaispari oli selvästi niskan päällä vieden sen 7-1. Heti toisen erän alkuun otti Laine/Kulikova murron eivätkä he enää katselleet tämän jälkeen taakseen. Suomi voitti nelinpelin 7-6, 6-4 ja eteni näin lauantaiseen nousukarsintaotteluun.

– Ihan loistavat fiilikset! Oli todella jännä päivä. Koko viikon olen sanonut, että meillä on erittäin hyvä tiimihenki ja olemme yhtenäinen joukkue – se näkyi tänään kentällä, tyytyväinen Laine totesi.

Suomi kohtaa nousukarsinnassa lauantaina klo 12:00 alkaen Kyproksen. Kypros ei ole hävinnyt otteluakaan ykköspelaajansa Raluca Serbanin (WTA-205) johdolla. Serbanin ohella kyproslaisten kantava voima on ollut kakkospelaaja Eleni Louka.

– Olemme menneet aina päivä kerrallaan, emmekä ole vielä miettineet Kyprosta ollenkaan. Nyt alkaa valmistautuminen huomiselle. Tunnen kuitenkin ykköspelaajan ja olen nähnyt heidän muutkin pelaajansa. Kova joukkue on vastassa, mutta mekin olemme myös tosi kovia, päätti Laine.

Lähde: Tennisliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!