NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Beach volley -kausi käyntiin uusin opein: ”Hyppy tuntemattomaan”

23.4.2019 - 12:03:34


Beach volley -kausi pyörähtää toden teolla käyntiin keskiviikkona Kiinassa alkavassa FIVB:n World Tourin neljän tähden turnauksessa.

Xiamenissa Suomea edustavat Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sekä Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen.

Karsintojen rankingsijalta seitsemän turnaukseen lähtevät Lehtonen ja Ahtiainen ovat valmistautuneet kauteen uuden brasilialaisen valmentajansa Wesley Pinheiron johdolla.

- Tammikuusta lähtien fiilis on ollut todella odottava ja innostunut. Tavallaan jännitti, koska tämä oli kuitenkin hyppy tuntemattomaan, Ahtiainen kuvailee alkuvuotta.

- Valmistautumisjaksot ovat kaiken kaikkiaan sujuneet hyvin. Töitä on tehty kovaa, Lehtonen jatkaa.

Paikka Lahti-Liukkosen ja Parkkisen seuraksi torstaina alkavaan 32 joukkueen pääsarjaan irtoaa kahdella karsintapelin voitolla.

- Lähtökohta kauteen on erinomainen. Viimeisimmät turnaukset takaavat sen, että Taru ja Ansu pääsevät aloittamaan tulevat turnaukset suoraan pääsarjasta, päävalmentaja Kai Liukkonen sanoo.

Pääsarjan 32 joukkuetta on jaettu rankingin perusteella kahdeksaan alkulohkoon, joissa pelataan suoraan välierät (1-4 ja 2-3) sekä sijoitusottelut (1-2 ja 3-4). Lohkojen kolme parasta jatkaa turnausta 24 joukkueen yhden tappion kaaviossa, lohkovoittajat suoraan kaavion toiselta kierrokselta.

FIVB:n neljän tähden turnausten molempien sarjojen palkintopotti on 150 000 dollaria, josta voittajaparit kuittaavat 20 000.

Biitsikauden päätapahtumia FIVB:n World Tourin lisäksi suomalaisten osalta ovat kesäkuun alun miesten Continental Cup eli maanosien olympiakarsintaturnaus Kyproksella, kesä-heinäkuun vaihteen MM-kisat Hampurissa, elokuussa Moskovassa järjestettävät EM-kisat sekä syyskuun FIVB:n olympiakarsinnat Kiinassa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KuPS aloittaa Varsovassa

19.7.2019 12:35:37

 

 

 

 

 

Lukas Hradeckyn veli tekee paluun

19.7.2019 11:08:55

 

F1-kisan jatko varmistettu

19.7.2019 10:13:05