NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Miesten käsipallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi valikoitui todellinen huippunimi – "Tämä on iso panostus"

25.6.2019 - 15:39:49


Suomen Käsipalloliitto julkisti tiistaina miesten maajoukkueen uuden päävalmentajan. Kaj Kekki ilmoitti jo aiemmin jättävänsä tehtävänsä päävalmentajana kesäkuussa päättyneiden EM2020-karsintojen jälkeen.

Uudeksi päävalmentajaksi on valittu 2+2-vuotisella sopimuksella ruotsalainen huippuvalmentaja Ola Lindgren.

- Haluan kiittää Kaj Kekkiä ja hänen tiimiään pitkästä rupeamasta ja hyvästä työstä, mutta nyt on aika siirtyä eteenpäin. Päätavoitteena on päästä EM-lopputurnaukseen 2022. Tämä on iso panostus meille – toki miesten maajoukkueelle, mutta uskon että se on iso asia koko suomalaiselle käsipallolle, käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen sanoi tiedotteessa

Master Coach -tutkinnon suorittanut 55-vuotias Lindgren on valmentanut urallaan huippuseuroja Saksassa ja Ruotsissa sekä Ruotsin maajoukkuetta vuosina 2008-16. Pelaajana hän on voittanut maailmanmestaruuden kahdesti ja Euroopan mestaruuden neljä kertaa.

- Oltuani Ruotsin päävalmentajana tiedän mistä on kyse. Valmennettuani nyt seurajoukkueessa palaan innolla maajoukkuepestin pariin. Suomella on lisäksi mielenkiintoinen joukkue, Lindgren kuvaa.

- Olen varmaan sekoitus saksalaista ja ruotsalaista valmentajaa. Haluan pelaajien pelaavan joukkueena ja jokaisen pelaajan tuovan pientä ekstraa pelaamiseen, sitä millä otteluita voitetaan.

Lindgren ei lähde vielä tässä vaiheessa avaamaan yksityiskohtia, mutta perusperiaatteet Suomen maajoukkueen nostamiseksi lähemmäs huippua ovat selkeät.

- On tässä vaiheessa tietysti vaikea sanoa tarkemmin, mutta meidän on edettävä askel askeleelta, tehtävä lujasti töitä ja joukkueen on haluttava kehittyä. Valmentajan tehtävä on sitten auttaa pelaajia näissä asioissa. Tarvitaan myös kokemusta ja sen myötä valmiutta pelata kovia otteluita toinen toisensa perään, Lindgren kuvaa.

- Suomalainen sisu on toki minulle tuttu käsite ja toivon, että meillä on sitä paljon.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!