VOITA MATKA SUPER BOWLIIN! Kerää pisteitä Super Bowl -vedonlyöntikisassa 18.11. – 1.12. ja lunasta paikkasi Miamin kisakoneeseen.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentopallovienti vetää: Suomen maajoukkuemiehiä odotetusti Keski-Eurooppaan

25.6.2019 - 18:37:43


Lentopalloilija Antti Ronkainen ja Joonas Jokela siirtyvät odotetusti Keski-Eurooppaan. Ronkainen suuntaa Bundesliigaan ja Jokela Sveitsiin.

Sanomalehti Kaleva uutisoi siirroista jo viikko sitten. Nyt nimet ovat virallisesti papereissa.

Ronkainen ja Jokela pelasivat viime vuonna Oulun Ettassa ja olivat tuomassa joukkueelle SM-hopeaa.

- Totta kai olen innoissaan, kun pääsen vihdoin ulkomaille - se on ollut aina tavoitteena. Bundesliiga on sarjana hyvä. Lisäksi joukkueesta ja valmentajasta olen kuullut pelkkää positiivista. Uskoisin, että sarjan taso ja joukkue ovat minulle sopivia. Tiedossa on paljon kovia pelejä, joten nyt on hyvä paikka kehittyä, 22-vuotias Ronkainen näkee.

Päättyneellä kaudella Lüneburg eteni Bundesliigassa aina välieriin, joissa joukkue putosi VfB Friedrichshafenille. Aiemmin keväällä Bundesliigaan tekivät sopimukset jo Tommi Siirilä (Hypo Tirol AlpenVolleys Haching) sekä Niklas Seppänen (SWD Powervolleys Düren).

Miesten maaotteluita 189-senttisellä yleispelaajalla on takanaan 23. Ronkainen on mukana elokuun olympiakarsintoihin valmistautuvassa maajoukkueryhmässä.

Hakkuri Joonas Jokelan (20) tie vie puolestaan Sveitsin hallitsevan mestarijoukkueen Lausanne UC:n paitaan.

- Hienoa, että pystyn ottamaan urallani askeleita eteenpäin. Odotan kauden alkua ja sitä, että pääsen tekemään hommia uudessa ympäristössä ja auttamaan jengiä. Sarjana Sveitsin liiga on todennäköisesti aika lailla samaa tasoa kuin Mestaruusliiga. Europelien kautta saadaan varmasti kovia pelejä ja hyviä näytönpaikkoja maailmalle, hollolalaisen Salpiksen kasvatti muotoilee.

Lausannen tie viime kauden CEV Cupissa päättyi toisella kierroksella italialaista Trentino Itasia vastaan. Aikuisten maaotteluita 202-senttinen Jokela on pelannut kaikkiaan 22. Myös Jokela jatkaa heinäkuun maajoukkueleirityksessä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL:ssä nähtiin pelaajakauppa

21.11.2019 18:26:12