FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Naisille ja tytöille murskavoitot, miehille ja pojille tappiot identtisin lukemin

11.7.2019 - 18:20:12


Golfin amatöörien EM-kisojen ensimmäinen reikäpelipäivä pelattiin torstaina. Kaikki Suomen joukkueet ovat kakkosflightissa, jolloin pelataan vain yksi kierros päivässä.

Matsiin kuuluu yksi foursome-paripeli ja neljä henkilökohtaista ottelua. Voittoon tarvitaan kolme pistettä. Miehet kokivat tappion Itävallalle pistein 1,5-3,5, ja pelaavat sijoista 13-16. Itävalta käytti paikkansa paremmin hyväkseen eikä tehnyt helppoja virheitä. Suomen ainoan kokonaisen pisteen toi Alex Hietala voittamalla Gerold Folkin 3/2.

- Loppunumerot kertovat olennaisen tästä päivästä. Niillä paikoilla joita meillä oli pitää pystyä viimeistelemään ja voittamaan reikiä, valmentaja Pasi Purhonen kertoo Golfliiton tiedotteessa.

Perjantaina vastaan asettuu Slovenia. Kaksi seuraavaa ottelua ovat erityisen tärkeitä, sillä joukosta Suomi, Slovenia, Hollanti ja Islanti kolme tippuu ensi vuodeksi 2-divisioonaan.

Itävallan naisten joukkue ei puolestaan saanut lainkaan armoa suomalaisilta. Selkeä 5-0 voitto Suomelle, ja naisten joukkue pelaa sijoista 9-12. Tavoitteena on edelleen kakkosflightin voitto.

Foresome-pari Emilia Tukiainen-Daniella Barrett lähtivät heti alkuun kovaa porteista, mikä heijastui positiivisena vireenä takaa tuleville. Myös ankkuri Petra Salko otti makean päänahan Emma Spitzistä, joka on amatöörien maailmanlistalla sijalla 13.

- Kerrassaan upea voitto tänään! Foresome-pari näytti edessä mallia, ja ruuvia kiristettiin juuri silloin kun ikkuna jätettiin edes hieman raolleen. Mikä tahansa joukkue olisi saanut tänään esittää parasta peliään meitä vastaan, valmentaja Juha Skyttä kertoo.

Perjantaina vastassa on Ranska.

Ranskassa pojat kärsivät tappion Tanskaa vastaan luvuin 1,5-3,5 ja pelaa nyt sijoista 13-16. Suomalaisten päivän parhaan suorituksen ja ainoan kokonaisen pisteen taisteli Eeli Kujanpää lukemin 3/2 Jamie Tofte Nielsenistä.

Valmentaja Mikael Mustonen kehui vastustajan olleen tänään parempi ja voittaneen ansaitusti.

- Eelin peli sopii näihin olosuhteisiin ja tälle kentälle meidän joukkueesta parhaiten. Ensimmäisen päivän jännityksen jälkeen hän on saanut tilanteen haltuun ja taistelee tasapäisesti muita vastaan.

Perjantaina Suomi pelaa Itävaltaa vastaan, ja sama pelisuunnitelma pysytellä heinikoiden välissä pätee edelleen. Pojilla on sama tilanne kuin miehillä, eli kolme viimeistä joukosta Suomi, Itävalta, Norja ja Islanti tippuvat ensi vuodeksi 2-divisioonaan.

Sisuuntunut tyttöjen joukkue ei antanut Islannille armoa Espanjan polttavan auringon alla vaan otti murskavoiton lukemin 5-0. Selvimmät 6/5 numerot taululle nuiji Emilia Torvinen ottelussaan Arny Eik Dagsdottiria vastaan.

- Sovittiin että reikäpelit vedetään täysillä, ja siinä onnistuttiin. Foursome voitettiin viimeisellä griinillä, singlet kääntyivät takaysillä meille. Sama tavoite viimeisessä pelissä, valmentaja Jussi Pitkänen kertoo.

Perjantaina joukkueella on välipäivä, jolloin valmistaudutaan lauantain otteluun Slovakiaa vastaan kolmosflightin voitosta.

Lähde: Golfliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!