NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentopallopojat päättivät EM-kisat komeaan voittoon

18.7.2019 - 17:53:11


Suomen alle 17-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkue päätti Bulgariassa pelattavat EM-kisat selvään 3-0 (25-17, 25-19, 25-12) -voittoon Romaniaa vastaan.

Jatkopaikka kahdeksan parhaan joukkoon oli karannut käsistä jo keskiviikon Bulgaria-tappioon, mutta EM-kisojen päätös oli vähintäänkin kunniakas, sillä voitoitta turnauksessa jätetty Romania pysyi sinivalkoisten kyydissä vain erien alkupallot.

- Upeaan esitykseen päätettiin kisat. Tuollaisia numeroita harvoin EM-lopputurnauksessa näkee. Näytettiin itsellemme ja muille, miten osataan pelata. Oma taso löytyi hienosti tähän peliin, päävalmentaja Janne Heikkinen iloitsi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Kovimmalla kädellä vastustajaa kuritti yleispelaaja Jere Tikkala (13/+12). A-Volleyn kasvatti hyökkäsi 11 pistettä ilman suoria virheitä, otti kaksi torjuntaa ja nosti 12 aloitusta 75 prosentin tarkkuudella.

- Alexej Zhbankov löi kahdeksan palloa yhdeksästä kenttään. Lisäksi Nico Mäki-Valtari pelasi hyvän hyökkäyspelin, Heikkinen jatkoi.

Muutenkin joukkueen esitys oli tasainen ja kauttaaltaan onnistunut, mistä yli 60 prosentin tehot sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä kertovat.

- Hyökättiin ottelussa yhteensä kaikkiaan 61, eikä tehty ainuttakaan suoraa virhettä, päävalmentaja laskeskeli.

EM-kisojen saldoksi muodostui yksi voitto ja neljä tappiota. Ennen iltapelejä Suomi on vahvasti kiinni EM-kisojen 10. sijassa.

- Olen todella ylpeä pojista. Olemme tehneet kevään ja kesän aikana hurjasti töitä. Hienoa, että se konkretisoitui vielä tällä tavalla, Heikkinen päätti.

Mitalipeleihin ovat tiensä varmistaneet Ranska, Bulgaria, Puola ja Tshekki.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!