NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Golfin SM-kisoissa kova taistelu mitaleista

19.7.2019 - 18:01:05


Perjantaina SM-lyöntipelikisoissa haettiin asetelmia viimeiselle päivällä. Voimistunut tuuli ja kireät lipunpaikat vaikeuttivat tuloksentekoa Vaasassa, eikä eilisen kaltaisia birdie-juhlia nähty. SM-kullasta käydään kova taistelu kaikissa sarjoissa.

Miesten kärjessä jatkavat rinta rinnan Rasmus Karlsson ja Eemil Alajärvi tuloksella -12. Molemmat pelasivat 70/-2.

”Tänään oli kaksijakoinen päivä – paljon birdiejä ja onnistumisia, mutta toisaalta myös bogeja. Tein pari tyhmää päätöstä enkä päässyt kunnolla alle parin”, Karlsson kertasi.

”Totta kai vähän perhosia vastassa, mutta lähden nauttimaan huomisesta.”

Myös Alajärvi oli hieman turhautunut päivän otteisiinsa etenkin griineillä.

”Vaikeaa päivä, paikkoja ottaa välimatkaa olisi ollut tänään. Mutta hienoa lähteä kärjestä, tietysti vähän jännittää. Tavoitteena oma hyvä peli”, 19-vuotias Alajärvi pohti.

Kolmanneksi kärkiryhmään kiilasi 67 pelannut Miikka Mäkinen (-11), joka on vain lyönnin perässä yhdessä Ilari Saulon kanssa. Viiden lyönnin sisässä on kahdeksan miestä, ja Vaasan kaltaisella birdiekentällä mestaruuskamppailu on vielä täysin avoinna.

Naisten sarjassa ”moving dayn” hyödynsi parhaiten Krista Junkkari, joka harppasi kärkeen takaysin kolmen birdien putkella ja löi tauluun tuloksen 68. Junkkari johtaa yhteistuloksella -8/74-66-68. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kunnolla vauhtiin päässyt 19-vuotias on luonnollisesti innoissaan.

”Oma peli tuntuu hyvältä – perushyvää lyömistä ja puttaamista, ansaittuja birdiejä”, Junkkari kiteytti.

Junioreissa menetystä on tullut vain reikäpelin puolelta, ja Junkkari kertookin lyöntipelin SM-kisojen merkitsevän paljon ja olleen iso tavoite tälle kaudelle.

”Huomenna keskityn omaan tekemiseen ja omaan vetoon. Vahvuuteni ovat pitkät lyönnit, kun kaikki par5-väylät pääsee kahdella griinille”, Junkkari kertoo.

Kärkiryhmässä iskuetäisyydellä pelaavat Oona Vartiainen (-6) ja Anna Backman (-3), joka pelasi koko päivän tuloksen 66.

Lähde: Golfliiton tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!