NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ehrnrooth ja Salmela kouluratsastuksen Suomen mestareiksi

21.7.2019 - 19:28:41


Elisabet Ehrnrooth ja Bogelys La-Ro varmistivat Suomen mestaruuden voittamalla molemmat osakilpailut. Eilen lauantaina ratsastetussa Grand Prix’ssa ratsukko otti voiton tuloksella 67,087%.

Tuloksella ratsukko selvitti tiensä sunnuntain finaaliin, jonne vaadittiin yli 65 %:n tulos ensimmäisestä osakilpailusta. Ehrnrooth hallitsi myös sunnuntain finaalia voittamalla sen prosentein 69.660.

Suomen mestaruus ratkeaa kahden osakilpailun yhteistuloksen perusteella. Kokonaistuloksessa ero toiseksi tulleeseen Ville Vaurioon oli 1,938 pistettä.

Ehrnrooth oli luonnollisesti voitostaan erittäin iloinen.

- Tuntuu oikein hyvältä. Edellisestä kerrasta on jo aika paljon aikaa. Hevonen oli hyvä ja se on kehittynyt nopeammin kuin olimme valmentajani Jannen Berghin kanssa ajatelleet. Hevonen saa nyt levätä hetken ja jatkamme sitten treenaamista. Toivottavasti kilpailemme seuraavan kerran Horse Show'ssa.

Mestaruus oli Ehrnroothin kolmas. Edelliset voitot ovat vuosilta 2001 ja 2003 hevosella Angard. Viime vuonna Ehrnrooth otti hopeaa hevosella Wizard II.

Senioreissa SM-hopeaa otti Ville Vaurio - D'artagnan ja pronssia Maria Pyykönen - Zelle.

Poniratsastajien Suomen mestaruus edellisen vuoden tapaan Pinja Salmelalle

Siilinjärveläinen Pinja Salmela hallitsi poniratsastajien Suomen mestaruuskilpailua ylivoimaisesti alusta loppuun. Salmela voitti lauantain Grand Prix -luokan tuloksella 71.486% ja sunnuntain vapaaohjelman 74.435%. Myös poniratsastajilla Suomen mestaruus ratkesi kahden osakilpailun yhteistuloksen perusteella. Salmela otti voiton poniorilla Reitland’s Du nur Du B yli kahdeksan pisteen erolla toiseksi tulleeseen Fanni Olkkoseen. Ratsukko voitti Suomen mestaruuden myös vuonna 2018.

Myös Salmela oli todella tyytyväinen voittoon.

- Tänään kokonaisuus oli parempi kuin eilen. Poni liikkui paremmin ja tsemppasi vielä enemmän. Ratsastin myös itse napakammin.

Poniratsastajissa hopeaa otti Fanni Olkkonen – Darius v. Herrenhof. Pronssille Roosa Salo – Sir Maximus Welshwarrior.

Lähde: Suomen Ratsastajainliiton tiedote. Kuva: Polina Nevaeva


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!