NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomella ”kohtuullisen hyvä arpa” käsipallon MM- ja EM-karsinnoissa

23.7.2019 - 19:03:50


Käsipallon miesten MM- ja EM-karsintojen arvonta suoritettiin Wienissä tiistaina 23.7. Suomi oli mukana molemmissa arvonnoissa tässä vaiheessa.

Vuoden 2021 MM-kisojen karsinnan osalta arvottiin ensimmäinen vaihe ja tässä arvonnassa oli mukana 15 maata. Maat arvottiin kolmeen neljän maan ja yhteen kolmen maan lohkoon, joissa pelataan kaksinkertaiset sarjat ja lohkovoittajat etenevät karsinnan toiseen vaiheeseen.

Suomi oli arvonnassa kakkoskorissa ja sai samaan lohkoon ykköskorista Israelin. Lohkon muut maat ovat Kreikka ja Kypros. Karsintalohkot pelataan lokakuun 2019 ja tammikuun 2020 välisenä aikana. Tarkempi aikataulu lyödään lukkoon myöhemmin.

- Tämä oli minusta kohtuullisen hyvä arpa. Pääsimme aika hyvään lohkoon, vaikka sekä Israel että Kreikka ovat kovia vastustajia ja vahvoja joukkueita. Meillä on mielestäni kuitenkin hyvät mahdollisuudet tässä lohkossa, Suomen päävalmentajana ensimmäiset karsintapelit syksyllä johtava Ola Lindgren totesi arvontatuloksesta.

Vuoden 2022 EM-kisojen karsinnassa ollaan edetty jo toiseen vaiheeseen. Tälle playoffs-kierrokselle osallistuvat karsintojen ykkösvaiheen kolme parasta maata sekä rankingin mukaisesti Belgia, Suomi ja Viro. Maat arvottiin kolmeen ottelupariin ja näiden kaksiosaisten otteluiden voittajat etenevät karsinnan toiseen lohkovaiheeseen.

Suomi sai arvonnassa vastustajakseen Georgian. Otteluiden ajankohdat vahvistetaan myöhemmin.

- Georgia oli ennakkoon toisesta arvontakorista kovin vastustaja ja lisäksi vierasmatka sinne on raskas. Jos pääsemme aloittamaan vieraissa, se on iso asia, Lindgren arvioi.

Lähde: Käsipalloliitto


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, lauantain tulokset

19.1.2020 07:40:24