COOLBETIN JOULUKALENTERISSA UUSI TARJOUS JOKA PÄIVÄ. KATSO JA HYÖDYNNÄ!.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Mahtavaa saada tämä ennätys omiin nimiin” - Laura Lehtinen murskasi Emilia Bottaksen SE:n

24.7.2019 - 07:11:38


Vasta 16-vuotias Laura Lahtinen jatkoi huimia otteitaan MM-uintien neljäntenä aamuna Etelä-Korean Gwangjussa. Nuorten Suomen ennätystä nuorten EM-kisojen pronssiajalla hallinnut Lahtinen kellotti 200 metrin perhosuinnissa nyt aikuisten SE-lukemat 2.10,39.

- Ensimmäinen vinsta tuntui niin mahtavalta, se vain lensi eteenpäin niin helposti. Oli vain kivaa uida, niin tuli näin kovaa, Lahtinen hehkui.

Lahtisen oma tulos koheni 20 päivässä peräti 0,75 sekuntia. Emilia Pikkaraisen (nyk. Bottas) nimissä keväästä 2012 ollut Suomen ennätys parantui puolestaan tasan puoli sekuntia.

- Se Suomen ennätys oli aika kova. En ajatellut sitä ollenkaan. Ajattelin, että jos nuorten EM-kisojen aika parantuu niin hyvä, ja olisin ollut tyytyväinen 2.11-alkuiseenkin. Mahtavaa saada juuri tämän matkan Suomen ennätys omiin nimiin, Lahtinen tuumi onnellisena.

Hän sijoittui 14:nneksi, mikä vei hänet myös jatkoon ensimmäisissä aikuisten MM-kisoissaan. 200 metrin perhosuinnin välierät kisataan keskiviikkona Suomen aikaa klo 15.10.

Suomalaisten välierätilin Gwangjun MM-uinneissa avasi Mimosa Jallow 50 metrin selkäuinnissa.

Huolellisesti sprinttimatkaansa keskiviikkoaamuna valmistautunut Jallow tuli aikaan 28,04 ja oli alkuerien yhdeksäs.

- Aika helppo aamu-uinti, niin kuin tällä kaudella on ollut tapana. Tasainen, vahva uinti, en lähtenyt yhtään höntyilemään. Ehkä tässä pieni kivi vierähti sydämeltä, nyt vaan täytyy pitää sama tatsi iltaan, Jallow kommentoi.

Välieriin vaadittiin tällä kertaa 28,29, mikä on yllättäen hieman hitaampi kuin edellisissä MM-uinneissa Budapestissa 2017. Välierät kisataan keskiviikkona Suomen aikaa klo 14.37. Jallow tietää jo miten semifinaaliin pitää lähteä.

- Rauhassa pitää lähteä delffarit ja ensimmäiset vedot. Glasgow'ssakin (EM-uinnit 2018) ensimmäiset 15 metriä oli hitaita, kun liian räväkästi tehdyt delffarit eivät pitäneet. Kun saa alusta vedon kiinni, niin toiselle 25-metriselle saisi ehkä vähän kiihdytettyä.

Jallow'n SE on 27,42 ja kauden paras huhtikuulta lukemissa 27,96.

Kesäkuun lopun SM-uinneissa hyviä viitteitä 100 metrin vapaauintivauhdista antanut Ari-Pekka Liukkonen jatkoi mallikkaita otteitaan Gwangjussa. Hän kellotti taas kauden parhaansa, nyt satasen vapaassa lukemin 49,98.

- Ihan hyvä, en muista milloin viimeksi olisin uinut alle 50 sekunnin, varmaan pari-kolme vuotta sitten ainakin, Liukkonen pohti.

50 sekunnin alitus oli hänelle nyt uran kuudes, ja viimeisin oli kesän 2017 MM-kisoista Budapestista. Tällä kertaa uinnin vauhdinjako ei ollut perinteistä Liukkosta.

- Positiivista, että noin paljon yli 24 sekunnin aloituksella (24,20) voi päästä alle viidenkympin, se on ihan uutta. SM-uinneissakin aloitus oli alle 24 sekuntia ja ennätysuinnissa 23 ja puoli, Liukkonen myhäili.

Nyt Liukkosella on yksi välipäivä ennen päämatkaa 50 metrin vapaata, ja sen hän käyttää palautteluun sataselta.

- Oli se aika hapokasta menoa, ei SM-kisoissa tuntunut näin pahalta finaaliuinnin jälkeen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, perjantain tulokset

7.12.2019 07:45:17