NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

EM-lentopallo: Suomen Piia Korhonen yksi kisojen kiinnostavimmista

21.8.2019 - 17:35:08


Lentopallossa menestys perustuu luonnollisesti joukkuepelaamiseen. Nyt katse luodaan kuitenkin yksittäiseen osa-alueeseen: hyökkäykseen.

Seuraavassa viisi kovakätistä pelaajaa, joita kannattaa seurata perjantaina alkavissa lentopallon naisten EM-kisoissa.

Tijana Boskovic, Serbia

Boskovic on kenties maailman pelätyin hyökkääjä. Vasenkätisen hakkurin tykki puhuu tuhoisasti niin verkolta kuin kolmen metrin viivan takaa. MM-kisojen parhaan pelaajan palkinto viime vuonna. Viime talvena Tijana kävi esittelemässä taitojaan Suomessakin Istanbulin joukkueen pelatessa Mestarien liigaa Hämeenlinnan Lentopallokerhon vieraana.

Louisa Lippmann, Saksa

Lippmann on koko lentopallomaailman tuntema nimi, vaikka ikää ei ole mittarissa vielä 25 vuottakaan. Hän on joukkueelleen äärimmäisen arvokas pelaaja siksikin, että esitykset ovat valiotasoa niin hakkurina kuin yleispelaajana. Pelattuaan Italian liigassa Louisa siirtyy ensi kaudeksi Kiinan rahakkaille ammattilaiskentille.

Paola Egonu, Italia

Todellinen persoonallisuus, joka kylvää lentopallokentillä hyökkäyskauhua vain 20 vuoden iässä. Ulottuvuutta riittää, kun 190-senttiseen varteen lisätään räjähtävä ponnistus. Nigerialaissukuisena ja naisen kanssa parisuhteessa elävänä myös hieno monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden ikoni.

Malwina Smarzek, Puola

Viimeistään lentopallon kesäisessä huippuliigassa (Volleyball Nations League) Smarzek, 23, otti paikkansa lentopallokartalla. Hän voitti VNL:n pistepörssin täysin ylivoimaiseen tapaan tehtyään 421 pistettä ja yli sata enemmän kuin toiseksi sijoittunut. Nopea Malwina on siviilielämässäänkin: VNL:n runkosarjan ja lopputurnauksen välissä hän kävi avioitumassa. ”Ei naimisiinmenoon tarvita kuin yksi päivä”, puolalaistähti virnuili.

Piia Korhonen, Suomi

Rauhallinen ulkokuori harhauttaa. Korhonen on hakkuri, joka harvoin räiskyy, mutta kääntää hyökkäystilanteet pisteiksi korkealla prosentilla. Harjoitusottelut antavat selkeää vinkkiä euralaisen hyvästä pelivireestä. Sitä kaivataan, sillä loukkaantumiset vaikeuttivat mennyttä seurajoukkuekautta. Dresdner SC:n päähyökkääjä aloittaa syksyllä kolmannen kautensa Bundesliigassa.

Suomi kohtaa perjantaina ensimmäisessä EM-kisaottelussaan maailmanmestari Serbian. Alkulohkossa Turkin Ankarassa asettuvat vastaan myös Turkki, Kreikka, Ranska ja Bulgaria.

Lähde: www.lentopallo.info


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

28.2.2020 08:00:02