NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Hallitseva mestari Serbia vakuutti Suomea vastaan EM-lentopallossa

23.8.2019 - 20:26:42


Suomen naisten lentopallomaajoukkueen EM-avauksen vastustaja Serbia osoitti sen, miksi joukkue on hallitseva maailman- ja Euroopan mestari. Serbia löi Ankarassa historiankirjoihin lukemat 0-3 (17-25, 15-25, 17-25).

Serbia aiheutti Suomelle suuria vaikeuksia sen hyökkäyspelissä ja virhemäärä kasvoi suureksi.

Suomen ykköspeluri oli libero Roosa Koskelo, joka poimi upeita puolustuksia läpi illan. Paras pistenainen oli hakkuri Piia Korhonen 14/+4.

Suomen avaus oli Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Suvi Kokkonen, Saara Esko, Roosa Laakkonen, Michaela Madsen, Roosa Koskelo. Saara Eskolle lisättiin arvoluetteloon ainakin epävirallisesti myös kisahistorian iäkkäimmän debytantin titteli 39-vuoden iässä.

30 vuoden odotus sai melkoisen huipennuksen, kun Piia Korhosen kahden torjunnan myötä Suomi otti ottelun neljä ensimmäistä pistettä. Vähitellen Serbia kuitenkin sai osa-alueitaan kuntoon ja ei edes Suomen kova puoluspelaaminen riittänyt erän tasaisena pitämiseksi. 11 pistettä omilla hyökkäyksillään Serbialle oli liikaa. Erä hallitseville mestareille 17-25.

Toisessa erässä Serbia otti ns. kuskinpaikan heti aluksi ja piti sen aikalailla läpi erän. Erän merkittävin tapahtuma oli Suomen kannalta todella ikävä Emmi Riikilän nilkan loukaantuminen. Suomen hyökkäysprosentti oli toisessa lähes identtinen Serbian kanssa (39-40), mutta virheiden määrässä ero oli jälleen suuri: 8-1.

Kolmas erä noudatti hyvinkin toisen käsikirjoitusta, mutta loppuerässä Suomi oli jälleen terävimmillään.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

- Pelin alkuun lähdimme juuri niin kuin tällaisen pelin alkuun pitää lähteäkin, kuvia kumartelematta omilla jutuilla. Pelin keskiosan Serbia vei sitten niin puhtaasti, kuin tuollaisella materiaalilla pitääkin viedä. Myös loppuumme olin tyytyväinen.

- Vastaanotossa olimme tänään Serbiaa parempia ja se antoi tiettyjä avaimia hyökkäyspelissä. He ovat kuitenkin tottuneet pelaamaan koviia hyökkäyksiä vastaan ja eivät he tänäänkään hetkahtaneet. Hyvä puolustus ja voimakas jatkohyökkäys loi heille taas uusia tilaisuuksia.

- Loukkaantumiset ovat tietysti aina isoja miinuksia. Hiukan aloimme myös varomaan meidän hyökkäystä pelin edetessä. Uskalsimme kyllä lyödäkin, mutta aloimme antaa liian helppoja palloja heille. Roos Koskelo oli liberopelissä todella hyvä ja hyviä elementtejä oli myös Roosa Laakkosella.

Suomi kohtaa Turkin seuraavassa EM-kisaspelissään lauantaina kello 19.30.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

28.2.2020 08:00:02