NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen lentopallomaajoukkue saa upeasti 2000 fania tuekseen EM-kisoihin

10.9.2019 - 19:51:31


Suomen miehet aloittavat lentopallon EM-kisat Ljubljanassa torstaina ottelulla Pohjois-Makedoniaa vastaan ja se on joukkueelle erittäin tärkeä peli.

Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoo sen olevan todella tärkeä, mutta myös vaikea peli.

- Voitto Pohjois-Makedoniasta EM-kisojen alkulohkon avauspelissä toisi meille lisää itseluottamusta turnaukseen ja siitä olisi todella hyötyä. Toivottavasti avausvoitto tulee ja sen jälkeen kaikki on mahdollista, Banks sanoo.

- Ottelu tulee olemaan vaikea monestakin syystä. Ensinnäkin, jos katsoo kummankin joukkueen tasoa tänä kesänä, voi sanoa, että joukkueet ovat aika lailla samanlaisia pelaamisen tasoltaan. Toiseksi, se on turnauksen avauspeli ja kaikki haluavat voittaa avauspelinsä. Jos häviämme, niin välipäivän jälkeen meillä on kolme peliä peräkkäin ja se on aika rankkaa pelaajille. Torstaina on siksi erittäin tärkeä ottelu meille.

Banks tietää tasan tarkkaan, millainen vastustaja verkon toiselle puolelle asettuu.

- Pohjois-Makedonia osaa pelata lentopalloa ja avaintekijä on heidän aggressiivisuutensa. Odotamme aggressiivista vastustajaa, joka yrittää horjuttaa meitä henkisesti, Banks kertoo.

Suomi on hävinnyt hurjan määrän otteluita Banksin alaisuudessa.

- Tämä kesä on ollut monella tavalla vaikea, monista eri syistä, mutta olen luottavainen. Olemme tehneet töitä lujaa, vaikkei se ole aina näkynyt peleissä, niin kuin on toivottu. Pelaaminen on kohti EM-kisoja parantunut, mutta tuloksia tarvitaan, se on selvä. Tunnelma joukkueessa on hyvä ja positiivinen. Meillä oli kotipeleissä Viroa vastaan ja vieraissa Italiaa vastaan todella hyvä joukkuehenki.

Banks ihastelee suomalaisfanien innokkuutta ja tukea joukkueelle.

- On aivan upeaa, että 2000 suomalaista fania on tulossa tänne kannustamaan Suomea. Me tarvitsemme itseluottamusta ja kun tiedetään, että 2000 ihmistä matkustaa tänne meidän tueksi, niin se todella auttaa meitä.

- Paljon on puhuttu seitsemännestä pelaajasta kentällä ja se on aivan totta. Kun fanit kannustavat ja ovat joukkueen mukana, niin se todella pistää pelaajat antamaan kaikkensa ja sitä me tarvitsemme, Banks sanoo.

Lentopallon EM-kisoissa pelataan neljässä kuuden joukkueen lohkossa, joista kustakin neljä parasta pääsee jatkoon neljännesvälieriin. Suomen pitäisi siis periaatteessa lyödä kaksi joukkuetta näistä viidestä: Pohjois-Makedonia, Turkki, Slovenia, Valko-Venäjä ja Venäjä.

Suomen alkulohkon joukkueet pelaavat neljännesvälierissä ristikkäisottelut Ranskassa pelattavan A-lohkon neljän parhaan kanssa. Maat ovat Ranska, Italia, Bulgaria, Portugali, Kreikka ja Romania. Muutama aika kova pelimaa siis.

Periaatteessa ristikkäispelien pitäisi mennä näin: Rankassa A1-C4 ja A2-C3 sekä Sloveniassa C1-A4 ja C2-A3, mutta isäntämaat voivat sotkea kaaviota. Jos Slovenia nimittäin on alkulohkossaan sijoilla 3-4, niin se jatkaa kuitenkin pelejään Ljubljanassa.

Samoin jos Ranska on omassa lohkossaan sijoilla 3-4, niin sekin jatkaa pelejä kotimaassa, Nantesissa. Näissä tapauksissa joko lohkon ykkönen tai kakkonen joutuu vaihtamaan pelipaikkaa. Kisojen säännöissä on näihin tilanteisiin omat kaavionsa.

Yle näyttää suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa kaikki Suomen ottelut sekä välierä- ja mitalipelit.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

21.2.2020 08:20:18