NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentopallomiesten päävalmentaja paljasti: tässä vaiheessa hän huomasi joukkueen lamaantuvan

15.9.2019 - 22:15:29


Suomella oli jo viisi ottelupalloa 3-0-voittoon lentopallon miesten EM-kisojen ottelussa Valko-Venäjää vastaan, mutta Valko-Venäjä kesti ne. Samalla kääntyi ottelun luonne ja Suomi koki lopulta karvaan tappion 2-3 (25-13, 25-17, 28-30, 22-25, 13-15).

Kaksi ensimmäistä erää olivat Suomelta huikeaa näytöstä. Kaikki tuntui onnistuvan. Kolmannen erän tappion ja Valko-Venäjän onnistuneiden vaihtojen myötä peli kääntyi heille. Vaihdosta kentälle tullut 211-senttinen hakkuri Artur Udrys oli Suomen torjunnalle mahdoton pideltävä. Udrys iski komeat tehot 21/+14. Koko ottelun pelannut Urpo Sivula ylsi lähes samaan, 20/+13.

- Ei tämä missään tapauksessa mikään huono peli ollut, mutta vähän ajatus karkasi siinä kolmannessa erässä. Kaverilla tuli pari aika hyvää vaihtomiestä kentälle ja he onnistuivat kyllä koko pelin loppuun asti hyvin. Meillä loppui ehkä vähän se maltti kolmessa viimeisessä erässä, mikä meillä oli kahdessa ensimmäisessä erässä. Tuli kiireellisiä ratkaisuja, Sivula kertoi.

Päävalmentaja Joel Banks harmitteli tietysti kolmannen erän kääntymistä vastustajalle.

- Nyt on aika pettynyt olo. Pelasimme uskomattomat kaksi erää ja päästiin täyteen vauhtiin. Syötimme erittäin hyvin. Pelasimme myös hyvän kolmannen erän, mutta joissain palloissa emme pystyneet hyviin ratkaisuihin, joilla oltaisiin saatu ero 5-6 pisteeseen, kun se nyt pysyi kolmessa pisteessä. Syöttö ei enää toiminut niin hyvin ja sitten kun hävisimme erän, huomasin joukkueen lamaantuvan. Energia vain katosi joukkueesta, Banks sanoi.

- Huomenna on uusi päivä, vaikka nyt kaikilla pelaajilla ja staffin jäsenillä tuntuu pahalta. Niin kuin pitääkin. Meidän pitää ravistella itsemme siitä irti ja toipua mahdollisimman nopeasti tappiosta, Banks totesi.

Valko-Venäjää vastaan Banks pisti aloitukseen tutun kuusikon: Tervaportti, Sivula, Siltala, Ronkainen, Siirilä ja Kaurto.

Suomen peli lähti lentoon heti ensimmäisen erän avauspalloista, 4-0, 13-6 ja samaa rataa loppuun asti. Suomelle avauserässä murskanumerot 25-13. Erityisesti syöttöpeli toimi vahvasti. Suomi iski neljä ässää ja lukuisia muita pahoja syöttöjä.

Suomen peli kulki hyvin myös toisessa erässä, vaikka Valko-Venäjä pystyi jo antamaan paremman vastuksen. Erä ratkesi Akseli Lankisen huikeaan syöttövuoroon (2 ässää), joka vei Suomen eräpalloon. Erä lopulta Suomelle 25-17.

Suomi iski jo puhtaasta 3-0-voitosta viidessä ottelupallossa kolmannessa erässä, mutta Valko-Venäjä taisteli hurjasti ja vei erän 30-28. Erän alku oli Suomen hallintaa ja vasta 23-23-tilanteessa Valko-Venäjä nousi ensimmäisen kerran tasoihin.

Neljäs erä luisui myös Valko-Venäjälle, nyt luvuin 25-22. Suomen aloitusten vastaanotto oli vaikeuksissa ja Valko-Venäjällä se alkoi toimia, kuten myös torjuntapeli.

Viides erä meni Valko-Venäjälle mahdollisimman niukasti 15-13. Aivan lopussa oli Tervaportin syöttövuorolla Suomella vielä mahdollisuus nousta voittotaisteluun, mutta kiri ei riittänyt.

Maanantaina Suomi kohtaa Tuomas Sammelvuon valmentaman Venäjän klo 18.30 Suomen aikaa. TV2 ja Yle Areena näyttävät ottelun suorana klo 18.10 alkaen.

Jatkopaikan kannalta ratkaiseva peli on tiistain välipäivän jälkeen keskiviikkona Turkkia vastaan klo 21.30 Suomen aikaa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote
Kuva: CEV


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!