NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lentopallomaajoukkueen valmentaja kertoi joukkueen tunnelmista – ”Pelaajat ovat allapäin”

15.9.2019 - 22:56:58


Suomen lentopallomaajoukkue koki kovan sulamisen, kun jo varmalta näyttänyt voitto Valko-Venäjästä lipesi käsistä dramaattisella tavalla. Päävalmentaja Joel Banksin mukaan tappio otti koville.

Suomella oli kolmannessa erässä jo viisi ottelupalloa ratkaista ottelu, mutta ei siinä onnistunut. Valko-Venäjän viedessä kolmas erä nimiinsä, asetelmat kääntyivät ottelussa päälaelleen. Suomelta katosi puhti ja henki, Valko-Venäjä heräsi eloon. Eikä se enää nukahtanut.

- Valko-Venäjän ovi oli jo lähes kiinni, mutta avasimme sitä vain hieman kolmannen erän jälkipuoliskolla. Emme hyödyntäneet mahdollisuuksiamme ja olimme hieman huolimattomia. Se kolmen pisteen ero, mikä meillä oli, olisi voinut olla viisi tai kuusi. Meidän olisi pitänyt onnistua päättämään se erä. Neljännen erän alussa tuntui, että pelaajilla oli ilmat hieman pihalla. Olimme niin lähellä. Toisen joukkueen energiatasot nousivat ja toisen laskivat, Banks kertasi ottelun kulminaatiopistettä pelin jälkeen.

Tappio oli karvas kalkki nieltäväksi, sillä voitto oli jo hyppysissä ja samalla jatkopaikka olisi ollut ison askeleen lähempänä. Pelaajien sekä valmentajan reaktiosta oli selvästi huomattavissa kuinka syvältä tappio lopulta kirpaisi.

- Tällä hetkellä pelaajat ovat allapäin ja niin sen pitääkin olla. Sen pitääkin sattua, kun menettää 2-0-johdon ja häviää 2-3. Se on kuitenkin osa huippu-urheilua. Palautuminen henkisesti ja fyysisesti tällaisen ottelun jälkeen ja valmistautuminen huomiseen peliin, on tärkeä osa huippu-urheilijana olemisessa ja maajoukkueessa pelaamisessa, muistutti Banks.

Suomi jatkaa EM-otteluitaan maanantaina kohtaamalla Venäjän. Alkulohkon päätösottelu on edessä keskiviikkona, jolloin ratkaisevassa ottelussa on vastassa Turkki.

Salttu Forsström, Ljubljana


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!