NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomi huippukovaan lohkoon futsalin MM-karsinnoissa

7.11.2019 - 16:01:55


Futsalin MM-karsinnan Elite Roundin lohkot arvottiin tänään UEFA:n päämajassa Nyonissa. Suomi arvottiin A-lohkoon positioon 4.

Jokaisessa lohkossa on neljä maata. Syys-lokakuussa 2020 Liettuassa pelattaviin MM-kisoihin pääsee UEFA:n karsinnasta vain kuusi maata: Elite Round -karsintalohkojen voittajat sekä kaksi parasta, pudotuspeleillä määräytyvää lohkokakkosta.

Tammi-helmikuussa 2020 pelattavan A-lohkon isäntämaa on Portugali ja Suomen muut vastustajat ovat Italia ja Valko-Venäjä. Lohkoa voi pitää Elite Roundin mittapuullakin kovana. Etenkin Italia "kakkoskorista" on kova vastustaja. Suomi on aiemmin pelannut arvokisakarsinnoissa kaikkia kolmea vastustajaa vastaan häviten jokaiselle.

Suomen futsalmaajoukkue selvitti tiensä historiallisesti Elite Roundille 16 parhaan joukkoon voittamalla lokakuussa Main Round -lohkoisännän Puolan sekä Georgian. Suomen lohkosta jatkoon eteni myös lohkovoittaja Espanja. Suomi voitti Espanjankin huhtikuussa harjoitusottelussa, mutta hävisi sille MM-karsinnassa.

Kyseessä on kautta aikojen ensimmäinen kerta, kun Suomen maajoukkue tai suomalainen seurajoukkue selviää UEFA:n kilpailussa 16 parhaan joukkoon, oli kyseessä EM-karsinnat, MM-karsinnat tai seurajoukkueiden Mestarien Liiga.

Mikäli Suomi yltäisi Portugalin lohkossa kakkoseksi, tulisi Suomen playoff-vastustajaksi B-lohkon kakkonen (Espanja, Serbia, Ukraina, Ranska). Playoffit pelataan huhtikuussa 2020.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!