FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kuusi urheilulajia osallistuu Stadilaiseen Naisurheilupäivään

21.11.2019 - 17:32:52


HIFK:n järjestämään Stadilaiseen Naisurheilupäivään osallistuvat joukkueet ja lajiliitot ovat varmistuneet. Mukana on kaikkiaan kuusi joukkuetta ja viisi lajiliittoa. Toimijoilla on oma infopisteensä Helsingin jäähallilla.

Tapahtuma järjestetään maanantaina 25.11. HIFK–Sport-ottelun yhteydessä. Osallistuvien joukkueiden ja seurojen edustajat ovat vapaasti lehdistön haastateltavissa tapahtuman aikana. HIFK tarjoaa paikalle saapuville median edustajille ruokailun ennen ottelun alkua Jäähallin kahviossa. Osallistuvat joukkueet ja lajiliitot: Taitoluisteluliitto Helsingfors Skridskoklubb (HSK) Palloliitto Stadin mimmit (HIFK Fotboll - jalkapallo) HIFK Damhandboll (käsipallo) Torpan Pojat (koripallo) Pesäpalloliitto Roihuttaret Salibandyliitto Jääkiekkoliitto Stadin Gimmat (HIFK Hockey - jääkiekko)

Taustaa:

Jokaisella Stadilaiseen Naisurheilupäivään osallistuvalla seuralla ja lajiliitolla on jäähallilla oma infopisteensä. Urheiluharrastuksista kiinnostuneet katsojat saavat infopisteillä tietoa ja pääsevät tapaamaan eri lajien ja joukkueiden urheilijoita. HIFK:n tavoite on saada naisten urheilun pariin entistä enemmän harrastajia ja siten tukea lajien ja joukkueiden kasvua, sekä edistää tasa-arvoa urheilussa.

- Tavoitteemme on saada tapahtumaan paikalle tuhat nais- ja tyttöurheilijaa. Kaikki osallistuvat lajit saavat tapahtumassa erinomaisen tilaisuuden esitellä lajejaan, joukkueitaan ja harrastusmahdollisuuksia ottelun katsojille, kertoo HIFK:n myyntipäällikkö Raakel Koittola HIFK:n tiedotteessa.

Koittola on itse ollut mukana perustamassa HIFK:hon naisten jalkapallotoimintaa ja pelannut seuran naisten edustusjoukkueessa. Nykyään noin 180 naista ja tyttöä harrastaa jalkapalloa HIFK:ssa.

HIFK-Hockey käynnisti naisten jääkiekkotoiminnan keväällä 2018. Edustusjoukkue pelasi ensimmäisen toimintakautensa Mestiksessä ja nousi täksi kaudeksi Naisten Liigaan. HIFK:n naiskiekkotoiminnan parissa jääkiekkoa harrastaa noin 150 pelaajaa Gimmat Skulaa -kiekkokoulusta naisten edustusjoukkueeseen.

- Ollaan ison asian äärellä. Naisten urheilu on hyvässä kasvussa, mutta paljon työtä on vielä edessä jokaisessa lajissa ja HIFK haluaa tehdä oman osansa. On mahtavaa saada niin monen lajin urheilijoita koolle suureen stadilaiseen naisurheilutapahtumaan Nordikselle, Koittola sanoo.

HIFK kohtaa maanantaina 25.11. Vaasan Sportin. Ottelu pelataan Helsingin jäähallissa alkaen kello 18.30.

Lähde: HIFK:n tiedote. Kuva: Jukka Ahola


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!