NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Käsipallossa kahden Stadin derbyn viikko

2.12.2019 - 21:32:07


Dicken jatkoi pelejään viime viikolla käsipallon SM-Liigassa parin viikon europelitauon jälkeen voittaen siipirikkoisen GrIFK:n rumin 38-23 lukemin Pirkkolassa keskiviikkona. Alkaneella viikolla lauttasaarelaiset kohtaavat toisen IFK:n peräti kahdesti, kun HIFK arvottiin Dickeniä vastaan Suomen Cupin välieräpariksi, ja Liigassa onkin sitten HIFK:n vuoro isännöidä lauttasaarelaisia tulevana sunnuntaina.

Keskiviikkona siis pelataan Cupia, jossa molemmat joukkueet ovat pelanneet vain yhden pelin, Dicken voitti GrIFK:n lukemin 23-31 ja HIFK voitti SIF:n Kalliossa lukemin 33-27. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Pirkkolassa lokakuun alussa ei tarjonnut mitään valtaisaa jännitysnäytelmää, sillä lauttasaarelaiset pitivät stadin herruuden itsellään kymmenen maalin turvin, lukemin 31-21. Liigassa HIFK on ehkä hieman yllättäen SIF:n takana, sijalla viisi, kun seitsemästä pelistä kasassa on yhtä monta pistettä. Dickenillä taas on yli kaksinkertainen määrä pisteitä, kun kahdeksasta pelistä koossa on jo 15 pistettä, menetettyjä pisteitä on yksi.

IFK:n viime kauden ehdoton syömähammas ja joukkueen henkinen johtaja, Ardo Puna on kärsinyt loukkaantumisista ja näin ollen muiden on kannettava vastuuta hyökkäyspäässä. Niclas Ahlgren johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä 38 maalilla, Roman Protcenko on kakkosena 27 maalillaan.

Dickenillä johtajahahmoja hyökkäyksessä riittää yllin kyllin, etenkin Filip Söderlund on edellisissä otteluissa nostanut tasoaan, ja jakaa maalipörssin ykkössijaa 34 osumallaan Ian Martinin kanssa. Tadas Stankevicius on maalin päässä, ja Robin Granlund kahden maalin päässä. Joukkueen kaikki kolme maalivahtia ovat SM-Liigan maalivahtitilastossa top-5:ssä, Patrik Roslanderin johtaessa koko kategoriaa torjuntaprosentilla 46.43. IFK:n paras maalivahti on Toto Christou lukemalla 33.82.

Dicken lähtee tuplaotteluihin ennakkosuosikkina, mutta etenkin Urheilutalo on hankala paikka pelata, lisäksi cup-formaatti tuo lisämausteensa keskiviikon otteluun Pirkkolassa, joten kiinnostavat kaksi ottelua on taatusti luvassa!

Keskiviikon Cup-peli alkaa klo 19.00 Pirkkolassa, ja sunnuntain Liigapeli vihelletään Kalliossa Urheilutalolla käyntiin klo 15.00.

Lähde: Dickenin tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!