NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomen salibandynaisten päävalmentaja harmitteli tehottomuutta: "Meillä oli ehkä hermostumista siinä"

9.12.2019 - 14:14:04


Suomen naisten salibandymaajoukkue kohtaa tänään MM-kisoissa Saksan.

Kyseessä on Suomen viimeinen lohko-ottelu, ja voitto toisi suomalaisille lohkon kakkossijan.

Lohkovoitto karkasi käsistä sunnuntaina, kun turnausemäntä Sveitsi löi Suomen 7-4. Sveitsin pitää vielä voittaa Puola, mutta sen ei pitäisi tuottaa ongelmia.

Suomen päävalmentajan Lasse Kurrosen mukaan Sveitsi-ottelu kaatui muun muassa henkiseen kanttiin ja tehottomuuteen.

- Sveitsi oli valmis pelaamaan ja kesti meidän hyvän alkumme. Meillä oli ehkä hermostumista siinä, ettei saatu maaleja, vaikka luotiin laatupaikkoja, Kurronen kertaa Salibandyliiton verkkosivuilla.

- Niistä onnistumalla pelin kuva olisi voinut olla toinen. Ei tehty, jolloin Sveitsi sai onnistumisia ja niistä hirveän itseluottamuksen päälle. Ehkä se vähän söi meitä, meillä ei ollut kuitenkaan riittävästi henkistä kanttia vastata Sveitsin pelilliseen otteeseen ja siihen hurmokseen ja flow'hun, joka hallissa oli. Siinä jäätiin alakynteen, ja se oli meille tässä kohdin hyvin tärkeä oppi.

Sveitsi-tappio ei kuitenkaan muuta mitään Suomen joukkueen kohdalla. Samat suunnitelmat pätevät tämän illan Saksa-ottelussakin.

- Oli jo ennen turnausta lämpöleirillä käyty läpi peluutussuunnitelmaa eli mennään pitkälti flow'n mukana ja koetetaan löytää kuumia pelaajia. Verrattuna kahden vuoden takaiseen eivät viisikot nyt ole yhtä vakiintuneita johtuen pelaajien monista poissaoloista. Siksi nyt mennään enemmän sen kautta, että etsitään ne kuumat pelaajat.

- Joukkueella on kuitenkin pohjalla yhteiset pelitavat ja rakenteet, joita kaikkien pitää pystyä noudattamaan. Suunnitelman mukaan mennään, ja niitä, jotka eivät ihan 110-prosenttisessa iskussa ole, huilautetaan nyt alkuviikosta, ja se taas aiheuttaa tietynlaisia muutoksia viisikkoihin, päävalmentaja päättää.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!