Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Riku Pöytäkivi ja Laura Lahtinen kiusoittelivat Suomen ennätyksiä

15.12.2019 - 21:35:50


SM-uinnit päättyivät sunnuntai-iltana Tampereella. Kisat olivat kovatasoiset vaikka kolme maajoukkueuimaria puuttuikin kisoista. Aikuisten Suomen ennätyksiä kirjattiin viisi ja ne kaikki olivat henkilökohtaisia. Nuorten Suomen ennätyksiä tehtiin lisäksi useita.

Helsingfors Simsällskap hallitsi sekä nuorten että aikuisten seurapistetaulukoita ja mitalitilastoja. Helsingfors Simsällskapin Laura Lahtinen ui päätösiltana kaksi henkilökohtaista finaalia, ja vauhti oli jälleen huippuluokkaa. Ensin 200 metrin rintauintifinaalissa Lahtinen ui mestariksi ajalla 2.22,76. Se uupui vain tasan kaksi kymmenystä Silja Känsäkosken nuorten Suomen ennätyksestä. Hopealle ui TaTU Tampereen Ida Hulkko vajaat neljä sekuntia myöhemmin (2.26,59) ja pronssia sai Oulun Uinnin Pinja Taskila (2.29,08). Lahtinen perhosteli mestariksi myös sadalla metrillä. Hän paransi oman ennätyksen lukemiin 57,73, ja Emilia Bottas (o.s. Pikkarainen) sai pitää vuoden 2013 Suomen ennätyksensä vain yhdeksällä sadasosalla.

– Yllättävän hyvin meni perhonen, vaikka rintauinnin kaksisatasen jälkeen tuntui, ettei ole enää energiaa. Kisat meni hyvin, en odottanut näin hyvää sairastelun jälkeen. Pikkaraisen ennätyksestä jäi vielä vähän hampaankoloon. Mutta nyt joululomalle, Lahtinen kertoi Uimaliiton tiedotteessa.

SM-hopealle perhosteli Uinti Tampereen Nea Norismaa ajalla 1.00,29 ja pronssille Cetuksen Fanny Teijonsalo vain neljä sadasosasekuntia Norismaata myöhemmin.

Riku Pöytäkivi starttasi 50 metrin perhosessa ja vei suvereenisti SM-kultaa ajalla 22,76. Ennätystä tavoitellut Pöytäkivi ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa.

– Tiedän olevani hyvässä kunnossa, niin siksi vähän ärsyttää. Jälkimmäinen pintautuminen oli huono ja käännöksen ponnistus painottui yhdelle jalalle, Pöytäkivi analysoi.

Hänen Suomen ennätyksensä syyskuulta on 22,65. Hopeaa sai TaTU Tampereen Anton Herrala uudella ennätyksellään 23,40 ja pronssimitalisti oli Joensuun Uimaseuran Veeti Ruohtula niin ikään ennätysajalla 24,04.

SM-uintien kovimpiin venyjiin kuului Swimming Jyväskylän Teemu Vuorela, joka porhalsi ennätyksestä toiseen. Sunnuntain kurotus syntyi 200 metrin vapaassa, jonka Vuorela vei ajalla 1.45,21. Tämä paransi miehen kuusi vuotta vanhaa ennätystä yli 2,5 sekuntia ja nosti hänet valtakunnan kolmanneksi nopeimmaksi tällä matkalla.

– Oma tekeminen nousi uudelle tasolle, kun kisa Ronnyn kanssa on niin tiukka. Junnujen voitto vain piti estää, Vuorela hymyili.

25-vuotiasta Vuorelaa kahdeksan vuotta nuorempi Kemin Työväen Uimareiden Ronny Brännkärr tuli kovalla ennätysparannuksella kakkoseksi (1.46,32). Lassi Haimi ui SM-pronssille ajalla 1.48,79.

Lähde: Uimaliiton tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!