Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Futsalin paikallisottelussa 1 310 katsojaa: meneekö ennätys nyt uusiksi?

14.1.2020 - 18:06:40


Futsalissa on keskiviikkona derbyn aika: Kampuksen Dynamo astelee kotihalliinsa vierasjoukkueen roolissa, kun Jyväskylän paikallisottelun isäntävuorossa on Liikunnan Riemu.

Viime viikonlopun huilannut KaDy lähtee otteluun sarjakolmosena neljän ottelun voittoputkessa, joskin kolme viimeisintä ottelua ovat olleet todella kiperiä: Ilves kaatui vieraissa vaikeimman kautta vasta jatkoajalla, sarjakärki Akaa Futsalin KaDy niputti kotikentällään määrätietoisella ja ehjällä esityksellä, Sievissä kolmeen sarjapisteeseen tarvittiin jo Niila-Ville Laitisen huippuonnistumista ja tolppienkin apua.

Avainpelaajien Mikko Kytölän ja Newton Jr:n poissaollessa joukkue on kehittynyt ja kasvanut henkisesti. Kokeneet soturit Laitinen ja Sergei Korsunov ovat olleet rutiinillaan ja esimerkillään elintärkeitä, mutta useat pelaajat ovat vuorollaan saaneet nousta ratkaisijan rooliin. Vaikka hyökkäyspäässä ei ole viime aikoina liiemmin iloiteltu muiden kärkijoukkueiden malliin, Dynamolla on edelleen sarakkeessa vähiten päästettyjä maaleja.

Riemun talvi on ollut synkeä, ja joukkue on pudonnut sarjataulukon pohjille. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta on saldona vain kaksi sarjapistettä, jotka Riemu nappasi joulukuussa venymällä Monnarilla tappioasemasta viime sekuntien tasoitukseen ja jatkoaikavoittoon PP-70:ä vastaan. Tuolloin tasoituksen ja voittomaalin viimeisteli Joonas Madetoja, mutta koko kautta tarkastellessa leijonanosa Riemun maaleista on kaksikon Jonne Forsström - Leevi Kemppainen käsialaa.

Toisaalta juuri Jyväskylän derbyissä on Riemu-rosterista usein löytynyt yllättäviäkin ratkaisijoita; kukapa ei muistaisi Teemu Lukkarin taannoista viimeisen sekunnin 5-6-voittomaalia KaDya vastaan. Onneksi Lukkari siirtyikin täksi kaudeksi Dynamoon; hieman yllättäen mies on 12 maalillaan KaDyn selvästi paras maalintekijä. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä yhden pisteen Lukkaria edellä on Sergei Korsunov (7 + 11). Lukkari ja Korsunov keikkuvat koko Liigan pistepörssissä juuri top 20:n ulkopuolella, mutta toivon mukaan keskiviikon ottelu nostaa KaDy-nimiä takaisin teksti-tv:n sivulle 290.

KaDy lähtee siis derbyyn ennakkoasetelmissa selvänä ennakkosuosikkina, mutta kuten niin usein aiemmin on nähty, näissä peleissä ei ennenkään ole kuvia kumarreltu eikä sarjataulukkoa palvottu. Siitä kertoo jo derbyjen kautta aikojen -voittotilasto, joka on KaDyn hyväksi “vain” 11–4.

Syksyn avausottelussa KaDy voitti Riemun jäähallissa 5–0; tuolloin kirjattiin myös Suomen futsalin uusi yleisöennätys, 1310 katsojaa.

Lähde: KaDyn tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!