NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kokenut valmentaja metsästää uralleen kruunua Super Bowlissa - onnistuuko Kansas City Chiefs päättämään 50 vuoden odotuksen?

20.1.2020 - 11:33:06


Amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga NFL:n loppuottelijat ovat selvillä.

Helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina Miamissa pelattavassa Super Bowlissa kohtaavat Kansas City Chiefs ja San Francisco 49ers.

Chiefs on vieraillut Super Bowlissa vain kerran aiemmin. 50 vuotta sitten, vuonna 1969 se voitti historian ainoan mestaruutensa.

Kansas City on saanut siis odottaa kauan, mutta pitkä on ollut odotus myös joukkueen päävalmentajalle Andy Reidille.

Reid on NFL:n parhaita valmentajia, mutta hän metsästää edelleen uransa ensimmäistä Super Bowl-voittoa. Reid oli vuonna 2004 Super Bowlissa, mutta tuolloin hänen valmentamansa Philadelphia Eagles hävisi New England Patriotsille.

Nyt Reidillä on parempi mahdollisuus. Kansas City Chiefsin pelinrakentaja Patrick Mahomes on pelannut suorastaan maagiset pudotuspelit ja kupletin juoni tuntuu etukäteen varsin selvältä: mikäli Mahomes pystyy pelaamaan omalla tasollaan myös Super Bowlissa, voittaa Chiefs ensimmäisen mestaruutensa 50 vuoteen.

49ersin osalta pinnalle nousee Raheem Mostert. Mostert on johtanut 49ersin juoksupeliä eturivistä ja on tehnyt tuhoisaa jälkeä. Mahomes varastaa pelinrakentajien otsikot, mutta 49ersin Jimmy Garoppolo ei hänkään ole ollenkaan hassumpi QB.

Vedonlyöntiyhtiöiden kirjoissa Chiefs on ottelun suosikki. Chiefsin menestystä osattiin odottaa kauden alusta alkaen, mutta 49ersin mahdollisuuksiin ei kovin moni vielä syksyllä uskonut. 49ersin puolella on kuitenkin menestymisen perinteet. Joukkue on yksi NFL-historian menestyneimmistä seuroista viidellä mestaruudellaan. Edellisestä voitosta on kuitenkin vierähtänyt aikaa. Se tuli vuonna 1994 (loppuottelu tosin pelattiin tammikuussa 1995).

Super Bowl pelataan Miamissa, Floridan osavaltiossa varhain maanantaiaamuna 3. helmikuuta.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

27.2.2020 08:15:06