NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Yliopistourheilun suomalaistähti tavoittelee maajoukkueeseen ja ammattilaiseksi

26.2.2020 - 18:33:16


Lentopalloilija Miki Jauhiainen nauttii lentokeleistä Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa. Ensi kaudeksi siintävät ammattilaiskentät.

Keskitorjuja Jauhiainen, 22 vuotta ja 205 senttimetriä, edustaa yhdysvaltalaisen Brigham Young -yliopiston joukkuetta Cougarsia. Miki on piipahtanut jo Suomen A-maajoukkueessa, ja lisävastuukin kelpaa.

– Joo, on viimeinen vuosi collegea menossa, Jauhiainen vahvistaa.

– Ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä avoinna, mutta ehdottomasti on halu pelata lentopalloa ammattilaisena. Ja kotikisoissa olisi todella hienoa pelata.

Suomi isännöi yhtä EM-kisojen alkulohkoa syksyllä 2021. Paikkana on vieläpä Tampere, Jauhiaisen kotikaupunki. Tampereella Miki on edustanut Kalevan Lentopalloa ja Rantaperkiön Iskua.

Menneellä viikolla Mountain Pacific Sports Federation valitsi Jauhiaisen viikon parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi. Jauhiainen johtaa joukkueensa torjuntatilastoa 52 blokkipisteellä. Suomalaispelaajan huippuvire ei ole mennyt hukkaan, sillä BYU Cougars on voittanut kauden kaikki 15 otteluaan, ja ranking koko liigassa on toinen. Edellä on vain Havaijin yliopisto.

Lähde: www.lentopallo.info


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!