NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Käsipallossa pelattiin kauden kolmas ”El Romantico”

26.2.2020 - 23:05:17


Käsipallon kauden kolmas ”El Romantico” Cocksin ja Dickenin välillä pelattiin keskiviikkona Riihimäellä. Tarjolla oli valtavat pisteet suoraa välieräpaikkaa ajatellen. Cocks saapui kuitenkin siipirikkoisena peliin, kun Teemu Tamminen, Roni Syrjälä sekä Davor Basaric puuttuivat kokoonpanosta. Myös Vitalie Nenita vaikutti puolikuntoiselta, ja tuurasi lähinnä oikealla laidalla.

Ottelu alkoi Cocksin johdolla, ja Yury Lukyanchuk heitti isännät yksin 3-0 johtoon. Tilanteessa 4-1 Dicken kuitenkin sai juonesta kiinni, ja kuroi eron nopeasti umpeen. Cocks ei löytänyt hyviä heittopaikkoja, ja ne harvat paikat Mikael Mäkelä onnistui torjumaan. Dicken lähtikin pian pienelle karkumatkalle, ja puoliajalle mentiinkin 10-14 vierasjohdossa.

Toinen jakso oli Dickeniltä kypsää pelaamista, ja eroa tehtiin tasaisen alun jälkeen hiljalleen suuremmaksi. Suurimmillaan ero oli 8 maalia, mutta Cocks sai kuitenkin pienen kirin aikaiseksi etenkin maalinsuulle vaihdetun Aleksandr Markelaun haamutorjuntojen ansiosta. Tilanteesta 15-23 Cocks kiri tilanteeseen 20-24, mutta Filip Söderlund kuitenkin päätti lauttasaarelaisten tuskan onnistumalla ja tehden samalla tilanteeksi 20-25 noin 53 minuutin kohdalla. Tämä näytti olevan isännille liikaa, ja eroa tehtiin vielä pari maalia ja ottelu päättyi lukemiin 23-30.

Dicken jatkaa näin ylemmän jatkosarjan kärjessä kuudella pisteellään. BK-46 otti arvokkaan vierasvoiton SIF:stä ja nousi viiteen pisteeseen. Cocks on kolmantena kolmella pisteellä, kun SIF pitää perää pisteittä. Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta menee suoraan välieriin.

Dicken isännöi lauantaina BK-46:tta Pirkkolassa, missä jälleen jaossa valtavan arvokkaat sarjapisteet.

Cocks-valmentaja Gintaras Savukynaksen mielestä kotijoukkue ei onnistunut toteuttamaan ennalta sovittuja asioita, jonka johdosta maalinteko ei ollut sillä tasolla joka vaaditaan Dickenin kukistamiseen. Björn Monnberg taas oli erityisen tyytyväinen suojattiensa puolustus- ja maalivahtipeliin. Kolmella LähiTapiola tähdellä palkittu Mikael Mäkelä oli samoilla linjoilla, ja kehui puolustustaan, mutta nosti myös esille hyvin rullanneen hyökkäyspelin, mutta muistutti kuitenkin että Cocksilta puuttui muutama avainpelaaja.

Daniel Remy


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!