NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Potkosen tavoitteena edelleen Tokio - "Voimme alkaa tekemään omia suunnitelmia"

24.3.2020 - 17:29:29


Nyrkkeilyn olympiamitalisti ja kaksinkertainen Euroopan mestari Mira Potkonen vastaanotti tiedon Tokion olympialaisten siirtämisestä vuodelle 2021 yhdessä muun urheilumaailman kanssa tiistai-iltapäivänä.

Viime viikolla Lontoossa keskeytyneistä nyrkkeilyn Euroopan olympiakarsinnoista Suomeen palannut Potkonen on keskittynyt päivittäisharjoitteluun karanteenia vastaavissa oloissa. Tieto olympialaisten siirtämisestä ei tässä kohtaa tullut enää yllätyksenä.

- Olemme odottaneet tietoa olympialaisten kohtalosta ja nyt se saatiin. Nyt kun siirto vuodelle 2021 on selvillä, voimme alkaa tekemään omia suunnitelmia. Päivittäisharjoittelu jatkuu karanteeniolosuhteissa vielä maaliskuun loppuun asti ja huhtikuun alusta alkaen etsimme sopivia harjoitustiloja yhdessä valmentajani Maarit Teurosen kanssa, Potkonen kertoo tiedotteessa.

Kansainvälisen nyrkkeilyliiton AIBA:n sääntöjen mukaan nyrkkeilyn yläikäraja on 40 vuotta ja se tulee Potkosella täyteen vuonna 2020. Tokion olympianyrkkeilyn järjestää kuitenkin kansainvälinen olympiakomitea ja nyrkkeilyn olympiasäännöissä ikärajaa ei ole kirjattuna. Tahtotila sekä Suomen ykkösurheilijalla että hänen valmentajallaan on edelleen iskeä Tokiossa.

- Me emme lähde tässä kohtaa spekuloimaan, mutta uskomme että Miralla on mahdollisuus karsia Tokion paikasta, vaikka olympialaiset käydäänkin kesällä 2021. Jatkamme harjoittelua ja keskitymme laatimaan uudet suunnitelmat sen mukaan, minne ajankohtaan karsintakilpailut siirtyvät, valmentaja Maarit Teuronen kommentoi.

Mira Potkonen on Euroopan rankingissa sijalla yksi ja hänet sijoitettiin kärkinimenä maanosakarsinnan arvonnassa. Potkosen on tarkoitus kohdata myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana jatkuvissa olympiakarsinnoissa nuorten olympiavoittaja ja maailmanmestari, englantilainen Caroline Dubois.

- Sanotaanko nyt vaikka niin, että nyrkkeilyssä me olemme tottuneet siihen, että arvokisat siirtyy ja mikään ei ole varmaa ennen kuin tapahtuu, joten tämähän on jo meille tuttua, Potkonen ja Teuronen naurahtavat yhdessä.

Potkonen ja Teuronen antavat haastatteluja aiheesta sen jälkeen, kun osallistumisoikeus karsintoihin on vahvistettu KOK:n toimesta.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!