NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Olympiatulesta voi tulla se valo tämän pimeän tunnelin päässä" - Tokio 2020 kilpaillaan 2021

25.3.2020 - 08:45:09


Tokion kesäolympiakisat 2020 päätettiin siirtää vuodella eteenpäin koronaviruspandemian takia. Japani jää nyt odottamaan suurta juhlaansa.

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach puhui peruuttamispäätöksestä tiistaina.

- Me sovimme, että olympiatuli pysyy Japanissa osoituksena sitoutumisestamme ja toivon symbolina. Noiden symbolisten syiden takia kisojen nimenä pysyy Tokion olympiakisat 2020, Bach kertoi.

Olympiakisojen uutta tarkkaa päivämäärää kesälle 2021 ei ole vielä annettu.

- Me molemmat (Bach ja Japanin pääministeri Shinzo Abe) esitimme toiveemme, että loppujen lopuksi ensi vuonna nämä Tokion olympiakisat 2020 voivat olla ihmiskunnan juhla tästä ennen kokemattoman koronaviruspandemian selviämisestä. Tällä tavalla olympiatulesta voi tulla se valo tämän pimeän tunnelin päässä, Bach muotoili.

Kesäolympiakisojen siirtämista vaadittiin laajasti jo ennen virallista päätöstä. Bach ei panikoinut paineesta, mutta KOK:n ja Japanin järjestelytoimikunnan päätös tuli lopulta ennakoitua nopeammin.

- Tässä valtavassa ja todella vaikeassa palapelissä on paljon paloja. Olympiakisat taitavat olla monimutkaisin tapahtuma tällä planeetalla. Kaiken saaminen kohdalleen ei tapahdu vain yhdellä puhelinsoitolla meidän kesken, Bach totesi.

Olympiakisojen siirtäminen tulee aiheuttamaan ketjureaktion. Lukuiset muut alunperin ensi vuodelle kaavaillut urheilutapahtumat tullaan siirtämään.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!